Farum Sogn

Kirkegårdens liv

I dette projekt går vi på opdagelse på kirkegården.

Muligt indhold efter aftale med klassens lærer:

  • Vi hører om de personer, der er begravet på kirkegården, og om deres liv og tid.
  • Vi ser på grave og gravsten og taler om de ritualer, symboler og traditioner, der er forbundet med livet på en kirkegård.
  • Vi møder en præst og taler om, hvordan en begravelse/bisættelse foregår.
  • Vi møder en kirkegårdsgartner og hører om det daglige arbejde på kirkegården.

I de ældre klasser kan projektet kombineres med en skriftlig formidlingsopgave i dansk eller historie med udgangspunkt i en eller flere af de personer, der ligger begravet på kirkegården.

Projektet finder sted på Farum Kirkegårde, Kålundsvej 33, Farum.

Kirkens undervisere: Sognepræst Jan Asmussen, sognepræst Anne Have Christensen, kirke- og kulturmedarbejder Doris Pihl Linkenkær og/eller kirkegårdsleder Brian Worm Jensen eller en af kirkegårdens gartnere.

Skole-kirkeprojekter på skolens præmisser:

Alle projekterne har en almendannende og ikke-forkyndende karakter og foregår på skolens præmisser. De er målrettet alle elever uanset kulturel eller religiøs baggrund.

Projektet er gratis og henvender sig til alle skoler i Farum. 

Udsigt over den gamle kirkegård i Farum. I forgrunden ses traditionelle grave med stedsegrønne hække imellem. I bagrunden ses middelalderkirken, Farum Kirke.
Udsigt over den gamle kirkegård i Farum. I forgrunden ses traditionelle grave med stedsegrønne hække imellem. I baggrunden ses middelalderkirken Farum Kirke.
Foto

Farum Sogn

©

Farum Sogn

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
2 timer
Pris:
Gratis
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Biologi - Undersøgelse, Dansk - Fremstilling, Dansk - Lytning, Historie - Kildearbejde, Kristendomskundskab - Livsfilosofi og etik
Fag:
Arbejdskendskab, Biologi, Dansk, Historie, Kristendomskundskab
Læringsmål:
Projektet er udviklet med henblik på at opfylde flere af læringsmålene på de forskellige klassetrin og i de forskellige fag, som projektet dækker. Ved tilmelding tilsendes læringsmålene for det relevante klassetrin/de relevante fag, ligesom projektet tilpasses den aktuelle klasse i samarbejde med læreren.