Næstved Kommune - Åben Skole

Klatrecentralen - et indendørs High Rope-anlæg ved Næstved Havn

Klatrecentralen er et indendørs High Rope-anlæg beliggende på Maglemølle ved Næstved Havn.
Et High Rope-anlæg er kort sagt en forhindringsbane med sjove, udfordrende og krævende forhindringer bygget i højden, så udøveren ikke bare skal forcere de forskellige elementer, men samtidig får mulighed for at arbejde med sit mod på højde, tillid til sig selv og muligvis presse sine egne grænser.

Et besøg i klatrecentralen styrker elevernes samvær, muskler, balance, koordination og koncentration. Her vil eleverne få en sjov oplevelse sammen, og dette vil styrke deres fællesskabsfølelse, og de vil se hinanden i et nyt perspektiv. I klatrecentralen er der både fysiske og mentale udfordringer. Eleverne vil garanteret flytte egne grænser og måske også andre. Alt sammen i trygge rammer, idet udstyret og banerne er bygget og godkendt efter højeste sikkerhedskrav. 

Selve sikkerhedssystemet er indrettet således, at man fra start til slut via en klatresele er forbundet med en stålwire, og selve sikkerhedsanordningen kan ikke afmonteres undervejs af udøveren, men kun flyttes med rundt i systemet fra forhindring til forhindring.

Et besøg hos os kan både være en forlystelse, en anderledes idrætstime eller have et mål, man gerne vil nå med en klasse – f.eks. at de kan se hinanden i en helt anden ramme og derfor også i andre roller end den, man normalt har i en gruppe.  

Hele anlægget er en sammenhængende labyrint, og der er rig mulighed for at opfinde lege, træning, spil eller løb, som man kan afvikle med eleverne.

Når I besøger os, bliver I modtaget af en instruktør, som giver eleverne en kort forklaring om anlægget og sørger for iklædning af sikkerhedsudstyr og en intro til prøvebanen, som alle skal igennem (varighed ca. 20 min.) – herefter bistår instruktøren de klatrende med gode råd og står standby, hvis der opstår behov for hjælp.

OBS.: Grundet corona foranstaltninger er vi nødt til at give alle klatrende handsker på. Dette medfører, at der ud over de 1000 kr. også opkræves 25 kr. pr. par handsker

https://klatrecentralen.dk/

Klatrecentralens baner

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1½ time
Pris:
1000 kr.
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Elevernes alsidige udvikling, Idræt - Alsidig idrætsudøvelse, Idræt - Krop, træning og trivsel
Fag:
Elevernes alsidige udvikling, Idræt
Læringsmål:
Et besøg i klatrecentralen styrker elevernes samvær, muskler, balance, koordination og koncentration. Her vil eleverne få en sjov oplevelse sammen, og dette vil styrke deres fællesskabsfølelse, og de vil se hinanden i et nyt perspektiv. I klatrecentralen er der både fysiske og mentale udfordringer. Eleverne vil garanteret flytte egne grænser og måske også andre.