Den Børnekulturelle Rygsæk

KulturCrew på skolen

Hvordan tager man mod musikere og kunstnere på skolen? Hvem sørger for at byde velkommen? Hvem tager vare om det praktiske i forbindelse med en kulturel aktivitet? Alt dette og meget mere kan et Kulturcrew tage sig af.

I har nu mulighed for at få etableret et Kulturcrew på jeres skole bestående af ca. 6-10 elever hentet fra 5. - 8. klasse.

Indhold:
Her er et par udsagn fra en skole, som har et Kulturcrew: ”Som skole oplever vi, at eleverne i KulturCrewet føler et stort ansvar for det at arrangere og gennemføre kulturelle aktiviteter på skolen. Det er dem, der har den første kontakt med kunstnerne, modtager dem, når de ankommer til skolen, sørger for alt det praktiske omkring arrangementerne samt sørger for, at kunstnerne føler sig godt tilpas, mens de er på skolen”. 

Et KulturCrew kan også være kulturens ambassadører i forhold til de andre elever: ”Det gør, at skolens øvrige elever modtager kunsten på en helt anden måde, når formidlingen
går fra ung til barn eller fra ung til ung, og skolens øvrige elever får et helt andet ejerskab til de arrangementer, der opføres på skolen,” fortæller den kulturcrew-ansvarlige
lærer Linette Rønne Johansen fra Nyrupskolen.

Hvor:
På egen skole – UC Syd og LMS (Levende musik i skolen) kommer ud på jeres skole og afholder et kursus à 2 timer for det nyoprettede Kulturcrew og deres kontaktlærer. Dato og tidspunkt aftales efter tilmelding.

Der afholdes årligt 1 fælleskursus dag for alle etablerede Kulturcrew i kommunen. Dato og sted aftales efterfølgende.

Tilmelding: 
Birgitte Boelt, bboe@ucsyd.dk
– ved eventuelle spørgsmål ring også gerne på 72 66 59 30.

Kulturcrew

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Pris:
Gratis
Max deltagere:
10 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
5., 6., 7., 8.
Kompetenceområde:
Elevernes alsidige udvikling
Fag:
Dansk, Elevernes alsidige udvikling, Innovation og entreprenørskab, Musik
Læringsmål:
Jeg kan være en god vært.

Jeg kan byde velkommen.