Den Hirschsprungske Samling

Kulturmix på museet

Omvisningen er et supplement til den digitale læringsplatform ’Kulturmix – Elever møder kunst fra Danmark og Den Islamiske Verden’.

Kulturmix på museet 

På Kulturmix omvisningen på Den Hirschsprungske Samling bliver eleverne introduceret til dansk kunst og kultur med udgangspunkt i de kunstværker, som eleverne har arbejdet med på læringsplatformen Kulturmix.

Kulturmix undervisningsforløbet retter sig mod fagene: dansk, historie, kristendomskundskab, billedkunst og samfundsfag.

Kulturmix omvisning med fokus på den islamiske kunst tilbydes på Davids Samling. Klik her for at læse mere.

Kultur-mix.dk

Forløbet er et supplement til den digitale læringsplatform "Kulturmix – Elever møder kunst fra Danmark og Den Islamiske Verden". Det anbefales, at forløbet bruges efter at eleverne har arbejder med "Kulturmix" i klassen. Læringsplatformen er gratis at bruge for skoler i hele landet med uni-login. www.Kultur-mix.dk

"Kulturmix" er et digitalt undervisningsforløb til brug i klassen. I Kulturmix kan eleverne bl.a. skabe deres egne udstillinger, collager, dialoger og fortællinger om emner som tro, kønsroller, kærlighed, tøj og mode samt fritid og fest på tværs af dansk og islamisk kunst og kultur. Eleverne arbejder i grupper med at udvælge kunstværker, skabe og formidle udstillinger og se på ligheder og forskelle på tværs. Eleverne arbejder også med at skabe kulturmøder i kunsten i form af collager, hvor de blander de to kunst- og kulturtraditioner.

Booking

Omvisninger tilbydes tirsdag, onsdag, torsdag og fredag i tidsrummet 11-16. Max 25 elever pr. omvisning. 
Der er mulighed for at spise madpakker i Østre Anlæg eller Kongens Have.

OBS. Kulturmix omvisningen på Den Hirschsprungske Samling er gratis for Københavnske skoler indtil 30. juni 2020 via Åben Skole.

Kulturmix - Den Hirschsprungske Samling og Davids Samling

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
3 timer
Pris:
475 kr.
Yderligere priser:
Gratis for skoler i Københavns Kommune frem til 30. juni 2020.
Max deltagere:
25 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
5., 6., 7., 8.
Kompetenceområde:
Billedkunst - Billedkommunikation, Dansk - Tale, Historie - Historiebrug, Kristendomskundskab - Ikke-kristne religioner..., Kristendomskundskab - Kristendom, Samfundsfag - Sociale og kulturelle forhold
Fag:
Billedkunst, Dansk, Historie, Kristendomskundskab, Samfundsfag
Læringsmål:
Formålet med "Kulturmix" er at styrke og nuancere elevernes viden om kunsten fra Danmark og den islamiske verden. Eleverne undersøger sammen med museernes undervisere ligheder og forskelle mellem de to kulturer gennem billedernes motiver. Eleverne kan både blive konfronteret med deres egne fordomme og med nytænkning, når de sætter fokus på inspiration og dialog på tværs af kunsttraditioner og kulturer. "Kulturmix" lever op til Fælles Mål i fagene dansk, billedkunst, kristendomskundskab og historie, men "Kulturmix" fungerer samtidig tværfagligt.

Se alle tilbud fra: