Skovgaard Museet

Kunstdetektiverne

Hvordan bliver et maleri malet? Hvad er en skulptur? Og hvilke historier kan kunst fortælle? Kunstdetektiverne - på sporet af kunsten er et tilbud til de ældste børn i børnehaven og børn i indskolingen.

Her tager vi lup og attachémappe frem og går på bedste Sherlock Holmes stil på opdagelse i en aktuel særudstilling eller i museets faste samling. Vi stiller skarpt på kunsten og zoomer ind på detaljer, man måske ellers ikke ville opdage.

Når vi går på jagt i museets faste samling, er der mulighed for at vælge mellem tre forskellige forløb. De tre forløb er: Dyr, Mennesker og Natur. 

I de skiftende særudstillinger vil sporet, vi går på jagt efter, variere med udstillingernes forskellige motiver og temaer.

Kunstdetektiverne er tænkt som et metodisk, fleksibelt formidlingsværktøj, der kan tilpasses enhver udstilling og alle temaer. 

Se på, læse og tale om kunst
Formålet med disse forløb er at lære børnene at se på, læse og tale om kunst. De får gennem forløbene mulighed for at møde forskellige billedkunstneriske udtryk, få stimuleret deres sanser og fantasi og sætte ord på deres æstetiske oplevelser. På den måde skulle de gerne komme på sporet af, hvad kunst er for noget.

 

Kunstdetektiverne

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1 time
Pris:
400 kr.
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2., 3.
Kompetenceområde:
Billedkunst - Billedanalyse, Historie - Historiebrug, Medier - Medieanalyse, Modersmålsundervisning - Kultur og samfund
Fag:
Billedkunst, Elevernes alsidige udvikling, Historie
Læringsmål:
Eleverne bliver i stand til at samtale om andres billeder, herunder kategorisere motivkredse, samtale om billeders opbygning og indhold og aflæse centrale informationer i billeder.

Se alle tilbud fra: