Thorvaldsen Samlingen på Nysø

Løb i fodsporene på guldalderens helte

Bertel Thorvaldsen, H.C. Andersen, Adam Oehlenschläger, N.F.S. Grundtvig, B.S. Ingemann, Henrik Steffens og J.F. Schouw ... De kom her allesammen og var en del af kredsen omkring familien Stampe i 1800-tallet, og nu løber vi i deres fodspor, mens vi løser opgaver og bliver klogere på guldalderens tankesæt og idéer.

I dette udendørs forløb har vi i omgivelserne omkring Nysø Gods sat forskellige poster op, der tager os tættere på guldalderens univers. Vi møder de forskellige helte, der kom her hos familien Stampe, og i løsningen af forskellige opgaver finder vi ud af, hvad det var, der blev talt om rundt om middagsbordene og diskuteret på gåturene i den smukke natur.

Hvad er kunst? Og hvorfor er den vigtig? Hvad kan litteraturen? Hvad vil det sige at blive og lade sig inspirere? Findes der en gud? Og er der en ånd, der gennemstrømmer hele naturen? Hvilke politiske idéer rører sig i denne brydningstid? Det er blandt andet spørgsmål som disse, der dukker op undervejs, når eleverne i små grupper løber i fodsporene på guldalderens helte. 

SIKKERT IFT. CORONA
Vi ønsker at give skolerne et godt tilbud i corona-tiden. Alle vores undervisningstilbud er sikre ift. corona-restriktionerne:

  • Der kun er én klasse på besøg ad gangen
  • Der er ingen andre besøgende eller medarbejdere (ud over formidleren), når skoletjenesten er åben
  • Vi spritter af undervejs, holder afstand, og vores formidler bruger mundbind og/eller visir, når der er behov for det
  • En del af undervisningsforløbene foregår udendørs i den friske luft  

Thorvaldsen Samlingen på Nysø ligger ved Nysø Gods i Præstø (Vordingborg Kommune).

Lindealléen ved Nysø Gods. Stausholm Arkitekter.
Den mere end 300 år gamle lindeallé ved Nysø Gods.
Foto

Anne Stausholm

©

Anne Stausholm Arkitekter

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
3 timer
Pris:
650 kr.

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Billedkunst - Billedanalyse, Billedkunst - Billedfremstilling, Billedkunst - Billedkommunikation, Dansk - Fortolkning, Dansk - Fremstilling, Dansk - Læsning, Dansk - Tale, Historie - Historiebrug, Historie - Kildearbejde, Historie - Kronologi og sammenhæng
Fag:
Billedkunst, Dansk, Historie
Læringsmål:
Er på vej ...