Thorvaldsen Samlingen på Nysø

Løb i fodsporene på guldalderens helte

I dette forløb kommer eleverne tættere på guldalderens idé- og tankeverden, når de i Nysø Have løber i fodsporene på guldalderens helte og løser små opgaver i mindre grupper.

I guldalderen vrimlede det med kunstnere, forfattere, videnskabsmænd og politikere hos familien Stampe på herregården Nysø. På spadsereture i haven, rundt om ved middagsbordene og til aften-teen i havestuen blev der talt og diskuteret de nyeste tendenser inden for kunst, litteratur, videnskab og politik, og når der bød sig en lejlighed, sang de også gerne en sang og skålede i champagne.

På et posteforløb i Nysø Have og i museet ”møder” eleverne nogle af de helte fra guldalderen, som kom her, og som alle på en eller anden måde har haft betydning for det moderne menneske i dag.

Natursyn, skønhed, genidyrkelse, videnskab, grundlov, folkeoplysning er nogle af de begreber, eleverne møder undervejs, når de i små grupper løser opgaver om H.C. Andersen, Bertel Thorvaldsen, N.F.S. Grundtvig, B.S. Ingemann, Adam Oehlenschläger, P.C. Skovgaard og J.F. Schouw. 

Forløbet kan skræddersys, hvis I har andre ønsker og behov. Kontakt os og aftal nærmere.

Bemærk, at selve herregården Nysø og Thorvaldsens atelier i den indre have ikke er åbne for besøgende. 

Elever i fodsporene på guldalderens helte i Nysø Have.
Elever i fodsporene på guldalderens helte i Nysø Have.
©

Thorvaldsen Samlingen på Nysø

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
2 timer
Pris:
750 kr.
Yderligere priser:
Gratis for folkeskoler i Vordingborg Kommune.

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Billedkunst - Billedanalyse, Billedkunst - Billedkommunikation, Dansk - Fortolkning, Dansk - Fremstilling, Dansk - Læsning, Dansk - Tale
Fag:
Billedkunst, Dansk
Læringsmål:
Er på vej ...