Næstved Kommune - Åben Skole

Lunas Farmor

Gratis teater for alle elever på 2. årgang.

Teaterforestillingen "Lunas Farmor" spiller for alle elever på 2. årgang i Næstved Kommunes folkeskoler. Forestillingen spiller på egen skole i egnet sal. 

Bemærk: Denne forestilling er ikke en del af den kommunale teaterordning WAUW. 

Om forestillingen

”Lunas Farmor” af Teatret Aspendos handler om et år i Lunas liv – et år, hvor alting forandrer sig. Det er nemlig det år, hvor lægerne ikke længere kan gøre Farmor rask. Det er også det år, hvor Luna ikke får noget påskeæg – for der er ingen at sende det flotte gækkebrev til. Det er det år, hvor Luna opdager, at man kan smile, mens man græder…

Fortælleren bladrer i den store kalender. Hver ny måned bringer et nyt nedslag i fortællingen om Luna og Farmor. En række genkendelige hverdagsepisoder danner en rørende fortælling om tab og sorg, og ikke mindst livet efter mødet med døden. ”Lunas Farmor” er en historie om de følelser og oplevelser, man kan få, når man mister én, man elsker. Med ”Lunas Farmor” sender Teatret Aspendos et kærligt smil til alle, der har prøvet at miste. Ikke mindst de børn, der, ligesom Luna, går gennem sorgen for første gang i deres unge liv. Her får de en historie at spejle sig i. 

Teaterforestillingen "Lunas Farmor" spilles af skuespilleren Steffen Sommerstedt og ledsages af et unikt lydunivers fremført af musikeren Benjamin Barfod. 

Varighed: 40 minutter

Undervisningsmateriale
I slutningen af august 2021 modtager alle tilmeldte lærere et kortfattet undervisningsmateriale relateret til forestillingen. Materialet sendes ud pr. mail og kan kopieres til den enkelte elev. Materialet indeholder øvelser, som hjælper eleverne til at sætte ord på de tanker og følelser, de måtte have umiddelbart efter at have set forestillingen. Desuden kan materialet bruges som afsæt til et videre forløb i klassen om sorg. 

Praktiske oplysninger
I forbindelse med forestillingen er skolen selv ansvarlig for
•    At sætte 60 stole op til publikum
•    At den sal, der stilles til rådighed, måler mindst 5m x 6m x 2,2m (BxDxH) + plads til publikum
•    At tage imod teatret og hjælpe til med at bære ind i ca. 15 min., når teatret ankommer, ca. to timer før forestillinger starter 
•    At klokken i salen er slået fra
•    At al gennemgang og øvrig forstyrrelse i salen undgås
•    At teatret har adgang til 230 V i salen

Mørklægning foretrækkes, men er ikke et krav. Teatret har pakket sammen igen, ca. 1½ time efter forestillingen slutter. Teatret bliver glad for et smil og en kop kaffe. 

Spilletiderne kan tilpasses skolens ringetider. 

Sådan skal I tilmelde jer
•    Tilmeldingen til ”Lunas Farmor” foregår elektronisk på www.naessi.dk/skoler
•    Tilmeldingsfristen er d. 1. september
•    Det er gratis for jer at deltage
•    Forestillingen spiller kl. 10.00 på 17 datoer i perioden fra d. 13. september til d. 6. oktober
•    Hver forestilling spiller for max. 60 elever
•    Skulle I have mere end 60 elever på 2. årgang, vil forestillingen spille hos jer to gange samme dag. Hvis I har dette behov, skal I kontakte børnekulturkonsulent Katrine Gjesing på kgjes@naestved.dk, så I kan aftale nærmere

Lunas Farmor
Lunas Farmor

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Pris:
Gratis
Max deltagere:
60 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
2.
Kompetenceområde:
Elevernes alsidige udvikling
Fag:
Dansk, Drama, Elevernes alsidige udvikling
Læringsmål:
Håndtering af sorg
Livsduelighed
Empati