Middelaldercentret

Lyst til udeliv og middelalder under Covid-19

Besøg Middelaldercentrets Teknologipark, Den Magiske Skov og Griffenholm (med restriktioner) og bliv klogere på middelalderen.

Temaer: Middelalderens teknologiske vidundere, Tro og overtro og Griffenholms mystiske verden
Tidsrum: Mandag-torsdag. Der kan bookes kl 10:00, 12:00 & 14:00 (besøg af 1,5 times varighed).
Pris: Gratis
Booking: Ring for at aftale besøg

Beskrivelse af tilbuddet
Middelaldercentret er grundet Covid-19 ikke åben for gæster, men vi ønsker at åbne en del af vores område op for skoleklasser. Derfor vil det være muligt at komme på besøg i Teknologiparken, Den Magiske Skov og Griffenholm (dog ikke i husene eller på gangbroerne).

Der er ingen adgang til middelalderbyen eller huse og gangbroer i Griffenholm. Dette er grundet restriktioner fra Sundhedsmyndighederne.

Ved ankomst vil I blive modtaget ved lågen ind til skoven. En ansat fra Middelaldercentret vil tage imod jer og forklare jer lidt om skoven og reglerne derinde. Herefter har I området for jer selv i 1,5 time.

Teknologiparken

I kan gå på opdagelse i Teknologiparken, hvor Middelaldercentret på baggrund af middelalderlige manualer og bøger, skrevet af datidens opfindere og ingeniører, har opført en park, hvor maskinerne er genskabt i fuld størrelse.

Maskinerne er opstillet efter tema: vand, krigsteknologi, løfte- og hejseteknikker og ”evolutionære vildskud”. Tag på opdagelse i middelaldercentrets Teknologipark og bliv klogere på den udvikling, der er sket fra middelalderen til i dag.

I kan diskutere og tale om teknologi, opfindelser og udvikling fra middelalderen og til i dag.

Undervejs kan I for eksempel tale om, hvordan disse maskiner var forgængere for kraner, elevatoren og flyvemaskinen, og I kan diskutere, hvorfor nogle af maskinerne ikke virker – hvad er en evighedsmaskine egentlig?

Eleverne kan ligeledes afprøve nogle af teknikkerne og maskinerne og snakke om, hvorfor de virker/ikke virker.

Det er også muligt at tale om energikilder og miljø – hvilke former var til rådighed i middelalderen, og hvilke former har vi til rådighed nu.

Hvis I har lyst til at snuse lidt til materialet før booking, findes det på

https://middelaldercentret.dk/skoletjenesten/teknologiparken/

 

Den Magiske Skov

Gør historie- og kristendomsundervisningen nærværende og gå en tur i Middelaldercentrets magiske skov, hvor I kan møde varulve, vampyrer, lygtemænd og gravsoen.

Få indsigt i middelalderens åndsverden, der bar præg af den katolske kirke, men også af ældre sagn og myter. Hør om helgener, helbredende amuletter, om gengangeren og gravsoen og find ud af, hvordan det hele hænger sammen. Hvad betød religion og overtro for middelalderens mennesker, hvordan forholdt man sig til livet og døden?

Tag på en tur i Den Magiske Skov – hvis I tør!

Den Magiske Skov er en oplevelsessti, hvor der er skilte, der forklarer om de forskellige væsener, nogle af dem er endda tilstede!

Når I booker, vil I få tilsendt materiale, som I kan bruge til jeres tur gennem skoven. Materialet består af spørgsmål, som eleverne kan finde svar på ved at bevæge sig rundt i Den Magiske Skov. Vi opfordrer til, at man samler op på spørgsmålene i plenum, når man er kommet hjem og evt. uddyber svarerne, så elevernes forståelse skærpes.

Materialet består også af en facitliste, som læreren kan støtte sig til, når svarene gennemgås.

 

 

Griffenholm

Griffenholm er Middelaldercentrets nye store tiltag. I Griffenholm bor professor Julius Griffenholm. Her studerer han middelalderens fabeldyr og sære væsener. I trætoppene har han indrettet sit hjem i fem små huse – en bolig, et bibliotek, et laboratorium, et observatorium og en jurt.

Hele området er meget stemningsfuldt, og der findes blandt andet også en kirkegård og en danselabyrint.

I er velkommen til at gå en tur rundt i Griffenholm (på stisystemet), mærke stemningen og bruge jeres fantasi.

Det er desværre ikke muligt at komme ind i husene eller at gå rundt på gangbroerne.

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1½ time
Pris:
Gratis
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Dagtilbud
Alderstrin:
3, 4, 5, 6
Faciliteter:
  • Mulighed for at spise medbragt mad
  • Mulighed for toiletbesøg
Læreplanstemaer:
  • Kommunikation og sprog
  • Krop, sanser og bevægelse
  • Kultur, æstetik og fællesskaber
  • Natur, udeliv og science
  • Social udvikling
Læringsmål:
Børnene vil få en sanseoplevelse i middelalderen, der omhandler opfindelser og tro og overtro.

Se alle tilbud fra: