Odsherred - Åben Skole

Mal med Swanerne

Workshoppen på 12 lektioner foregår dels i skolen, dels på Malergården. Underviser Anette Lynge tager kunstnerisk udgangspunkt i Sigurd Swanes impressionisme, i Gerda Swanes ekspressionisme og i Malergårdens gode historier. Eleverne bliver introduceret til maleteknik og komposition og slutter med at lave deres eget maleri.

"Mal med Swanerne" er et samarbejde mellem Billedskolen og Museum Vestsjælland. Undervisningen tager afsæt i Malergården og Swanernes historie samt i de forskellige maleres stilarter, som børnene vil møde:

 • Sigurd Swane: skitsearbejder, impressionistiske oliemalerier, landskab og portrætter.
 • Agnethe Swane: blide, lette akvareller.
 • Hanne Swane: akvarel og tegning.
 • Gerda Swane: skitser, følsomme oliemalerier og ekspressionistiske værker, groft udført med malerkniv.
 • Henrik Swane: figurative værker og fotografi.

Den efterfølgende maleworkshop tager udgangspunkt i Sigurd Swanes impressionistiske stil og i Gerda Swanes ekspressionisme. Eleverne får mulighed for at mærke og forstå disse udtryksformer, når de fordyber sig i den kreative proces. Eleverne bliver introduceret til forskellige maleteknikker og bliver guidet igennem hele processen fra skitsens start til maleriets endelige udtryk. I arbejdet med motiv og farvesætning får eleverne kendskab til begreberne komposition, perspektivering og det gyldne snit.

Forløbet på 12 lektioner tilpasses hvert klassetrin 1.-6. klasse i samarbejde med læreren. Det foregår kun i sommerhalvåret: august-september samt maj-juni.

Undervisningsforløb for udskoling. Her gælder samme tid og beløb. Der må påregnes flere materialer. Der undervises i komposition, perspektiv og udvidet farvelære samt fra skitse til abstraktion. Her er det muligt at få dækket pensum for billedkunst. Der følges op med idébank til videre arbejde for klassernes underviser.

Anette Lynge er kunstner og konstitueret leder af Billedskolen i Odsherred. Hun har været privatelev hos Gerda og Henrik Swane, har gået på det jyske kunstakademi og har sit eget galleri. 

Når du booker, skriv: antal elever, klassetrin og spor samt dit telefonnummer.

Årstid

 • April
 • Maj
 • Juni
 • Juli
 • August
 • September
Mal med Swanerne

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Pris:
4800 kr.
Yderligere priser:
Skolen skal selv betale undervisning og materialer på kulturklip. Kontakt din leder, før du booker. Pris for "Mal med Swanerne" er 4800 kr. for 12 lektioner, inkl. besøget på Malergården. Skolen skal selv sørge for bus, lærred og maling.

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
1., 2., 3., 4., 5., 6.
Kompetenceområde:
Billedkunst - Billedanalyse, Billedkunst - Billedfremstilling, Billedkunst - Billedkommunikation
Fag:
Billedkunst, Dansk
Læringsmål:
"Mal med Swanerne" er et samarbejde mellem Billedskolen og Museum Vestsjælland. Undervisningen tager afsæt i Malergården og Swanernes historie samt i de forskellige maleres stilarter, som børnene vil møde:

Sigurd Swane: skitsearbejder, impressionistiske oliemalerier, landskab og portrætter.

Agnethe Swane: blide, lette akvareller.

Hanne Swane: akvarel og tegning.

Gerda Swane: skitser, følsomme oliemalerier og ekspressionistiske værker, groft udført med malerkniv.

Henrik Swane: figurative værker og fotografi.

Se alle tilbud fra: