Louisiana Museum for Moderne Kunst

MAMMA ANDERSSON

Svenske Mamma Andersson (f. 1962) står som én af sin generations væsentligste malere, og med udstillingen på Louisiana præsenteres hun for første gang i stort udtræk i Danmark.

I Mamma Anderssons billeder åbner sig et univers af følelsesmættede fortællinger: Vidtstrakte landskaber, hvis træer går i opløsning for øjnene af dig, interiører, hvor malede felter abrupt åbner for et blik ind i helt andre verdener, portrætter af rygvendte figurer, som ikke møder dit blik, og sorte huller, hvor blikket er i frit fald.

Mamma Andersson bygger sine malerier op på et væld af kunsthistoriske referencer og fundne fotografier, film og historiske udklip. Det er maleri på maleri, billeder på billeder. I de færdige værker filtreres alt dette gennem hendes særegne kunstneriske blik, og en ny verden toner frem.

Undervisningen tilpasses alderstrinnet og foregår i udstillingen med dialog, skitsetegning og processkrivning. I 2-timers forløbet foregår anden time i værkstedet, hvor eleverne selv arbejder kreativt inspireret af udstillingen.

Mød Mamma Andersson her på Louisiana Channel: https://channel.louisiana.dk/video/karin-mamma-andersson-paintings-weap…

Karin Mamma Andersson Holiday, 2020
Karin Mamma Andersson: Holiday, 2020.
Foto

Per-Erik Adamsson

©

Mamma Andersson / Artists Rights Society (ARS), New York /VISDA

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1 time
Pris:
400 kr.
Yderligere priser:
1 time 400 kr. / 2 timer med værkstedsbesøg 800 kr. 2 timer (for 0.-1. klasse): 775 kr.
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Billedkunst - Billedanalyse, Billedkunst - Billedfremstilling, Billedkunst - Billedkommunikation, Dansk - Tale, Historie - Kildearbejde
Fag:
Billedkunst, Dansk, Historie, Sproglig udvikling
Læringsmål:
At lære den svenske maler Mamma Andersson at kende og dykke ned i hendes maleriske teknikker og arbejde med historiens og nutidens billeder i malerierne.