Kulturmuseet i Vejle

Middelalderbyen Vejle

Der findes mange fascinerende historier, oplevelser og hemmeligheder gemt i Vejles tidligere middelalderkerne. Eleverne kommer med vores museumsinspektør på en tur rundt i byen og oplever: Hvad var en by i middelalderen? Hvordan så byen ud dengang? Hvordan levede folk i middelalderen?

Turen begynder enten ved Nørretorv, Borgvold eller Munkenes Teglovn på Søndermarken.

Turen indledes med fortællinger om, hvorfor Vejle ligger, hvor den gør. Derefter går vi rundt i byens gader, hvor vi bl.a. kommer forbi Sct. Nikolai Kirke på Kirketorvet, og eleverne hører om det gamle kloster på Rådhustorvet. Fortællingerne fokuserer på, hvordan byen havde et godt opland som grundlag for handel og håndværk.

Vejle voksede i løbet af middelalderen og oplevede sin storhedstid i 1500-tallet, hvor byen havde god indtjening på især okseeksport. Mange traditioner og skikke fra middelalderen hang ved et godt stykke ind i renæssancen, hvor Vejle var en rig handelsby med stor kontakt til den vide verden.

Pris afhænger af varighed og ønsker til indhold. Husk at tilmelding skal ske SENEST 14 dage i forvejen.

Kranie fra udgravning, Vejle
Kranie fra udgravning, Vejle
Foto

VejleMuseerne

©

VejleMuseerne

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1½ time
Pris:
630 kr.
Yderligere priser:
1½-2 timer alt efter startsted 585 kr./780 kr.
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
3., 4., 5., 6.
Kompetenceområde:
Historie - Historiebrug, Historie - Kronologi og sammenhæng, Kristendomskundskab - Kristendom
Fag:
Historie, Kristendomskundskab
Læringsmål:


Historie:
- Eleverne kan relatere ændringer i hverdag og livsvilkår over tid til eget liv.
- Eleverne kan forklare middelalderen i sammenhængen med konkrete begivenheder lokalt, regionalt, nationalt og internationalt (handel, krige, reformationen), samt forklare hvordan begivenhederne har haft betydning og effekt på hverdagslivet og byudvikling.

Kristendomskundskab:
- Eleverne kan forklare, hvad kristendom er og gengive hovedtræk i kristendommens historie, herunder folkekirkens betydning i Danmark.
- Eleven kan gengive centrale begivenheder i kristendommens historie (særligt reformationen), med særlig vægt på danske forhold.