Roskilde Museum

Mig og min by

Undersøg og leg jer gennem udstillingen Mig og min by.

Nu kan du kravle igennem Roskildes kloakker og undersøge, hvad arkæologerne har fundet dernede under brostenene. På torvet kan du servere pølser for dine venner, eller du kan bygge et urværk af farvestrålende ”bolchetandhjul” i butikken. Mulighederne er mange i ”Mig og min by”, hvor du går på opdagelse i Roskildes historie krydret med børnebogsforfatter og illustrator Rasmus Bregnhøis fantasifulde univers.

Historien om den by, der udfolder sig på museet, er inspireret af børn fra Varde og Kalundborg. De har bidraget med deres ideer om, hvad en by er, og hvad den burde være. I børnenes by er der hemmelige skatte under jorden, der er butikker med alt, hvad hjertet begærer, der er lækker mad og sjove dyr. Alt sammen vigtigt, men der er selvfølgelig også ”hjemme”, hvor børnene bor med deres familier. Museet giver det historiske perspektiv, og med hjælp fra børnene er der udvalgt genstande – både fra museets egne gemmer og fra børnenes.

Til udstillingen findes et mediumforløb og et ultraforløb. Mediumforløbet varer 45-60 minutter og foregår i udstillingen. Med udgangspunkt i fortællebogens historie om skygningerne bevæger de sig fra skygningernes hjem gennem udstillingens by. Undervejs undersøger de forskellige temaer og udvalgte genstande, ligesom forskellige lege og aktiviteter danner rammen om børnenes læring. Sammen med en af museets guider undersøger og leger børnene sig igennem udstillingen.

Ultraforløbet bygger på medium orløbet og kan enten bookes sammen med mediumforløbet eller ved en senere dato. Ultraforløbet foregår i byrummet og knytter udstillingens fiktive by sammen med byen. Forløbet bruger en legende tilgang til historien og lader børnene blive historiedetektiver i byrummet, hvor de får mulighed for at opleve og undersøge byen. Ultraforløbet starter og slutter på museet og har en lille pause undervejs. Med mediumforløbet varer ultraforløbet 2 timer. Booker I en anden dato end den dag, hvor I har mediumforløbet, varer forløbet 1 time.

Udstillingen er skabt af Museum Vestsjælland og Vardemuseerne. Udstillingen er støttet af Nordea-fonden.

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1 time
Pris:
900 kr.
Max deltagere:
15 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Dagtilbud
Alderstrin:
4, 5, 6
Faciliteter:
  • Mulighed for at spise medbragt mad
  • Mulighed for toiletbesøg
Læreplanstemaer:
  • Krop, sanser og bevægelse
  • Kultur, æstetik og fællesskaber
  • Social udvikling
Læringsmål:
Understøtte børnenes kulturelle medborgerskab.

Give børnene ny viden om deres by i et historisk perspektiv.

Give børnene kendskab til deres lokalmuseum og til museer generelt.

Se alle tilbud fra: