Roskilde Museum

Mig og min by for skoler

Undersøg og leg jer gennem udstillingen Mig og min by.

Nu kan du kravle igennem Roskildes kloakker og undersøge, hvad arkæologerne har fundet dernede under brostenene. På torvet kan du servere pølser for dine venner, eller du kan bygge et urværk af farvestrålende ”bolchetandhjul” i butikken. Mulighederne er mange i ”Mig og min by”, hvor du går på opdagelse i Roskildes historie krydret med børnebogsforfatter og illustrator Rasmus Bregnhøis fantasifulde univers.

Historien om den by, der udfolder sig på museet, er inspireret af børn fra Varde og Kalundborg. De har bidraget med deres ideer om, hvad en by er, og hvad den burde være. I børnenes by er der hemmelige skatte under jorden, der er butikker med alt, hvad hjertet begærer, der er lækker mad og sjove dyr. Alt sammen vigtigt, men der er selvfølgelig også ”hjemme”, hvor børnene bor med deres familier. Museet giver det historiske perspektiv, og med hjælp fra børnene er der udvalgt genstande – både fra museets egne gemmer og fra børnenes.

Til udstillingen findes et mediumforløb og et ultraforløb. Mediumforløbet varer 45-60 minutter og foregår i udstillingen. Med udgangspunkt i fortællebogens historie om skygningerne bevæger de sig fra skygningernes hjem gennem udstillingens by. Undervejs undersøger de forskellige temaer og udvalgte genstande, ligesom forskellige lege og aktiviteter danner rammen om børnenes læring. Sammen med en af museets guider undersøger og leger børnene sig igennem udstillingen.

Ultraforløbet bygger på mediumforløbet og kan enten bookes sammen med mediumforløbet eller ved en senere dato. Ultraforløbet foregår i byrummet og knytter udstillingens fiktive by sammen med byen. Forløbet bruger en legende tilgang til historien og lader børnene blive historiedetektiver i byrummet, hvor de får mulighed for at opleve og undersøge byen. Ultraforløbet starter og slutter på museet og har en lille pause undervejs. Med mediumforløbet varer ultraforløbet 2 timer. Booker I en anden dato end den dag, hvor I har mediumforløbet, varer forløbet 1 time.

Inden besøget opfordrer vi til at læse bogen "Skygningernes forunderlige rejse gennem byen – et eventyr og ideer til at udforske din egen by". Fortællebogen er skrevet og illustreret af Rasmus Bregnhøi og Museum Vestsjælland i samarbejde med Vardemuseerne.

Udstillingen er skabt af Museum Vestsjælland og Vardemuseerne. Udstillingen er støttet af Nordea-fonden.

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1 time
Pris:
900 kr.
Yderligere priser:
Gratis for skoler i Frederikssund, Lejre og Roskilde Kommuner jf. aftale om gratis undervisning
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1.
Kompetenceområde:
Elevernes alsidige udvikling
Fag:
Elevernes alsidige udvikling
Læringsmål:
Styrke elevernes kulturelle medborgerskab.

Styrke elevernes forståelse af byen som et historisk og nutidigt fællesskab.

Give eleverne viden om deres by i et historisk perspektiv.

Give eleverne kendskab til lokalmuseer og museer generelt.

Se alle tilbud fra: