Louisiana Museum for Moderne Kunst

MIKA ROTTENBERG

Mika Rottenberg spejler og spidder den globale tilstand og måden, vi (over)lever i den på. I en slags moderne og mageløse skæbnefortællinger blander hun film, installation og skulptur og væver sandhed med fiktion. Resultatet er absurd, surrealistisk, kritisk, kærligt – og sjovt.

Mika Rottenberg er født 1976 i Argentina, opvokset i Israel og nu bosat i New York. Hun står i dag som et af samtidskunstens store navne med et værk, der nærmest kan ses som allegori over den globale tidsalder og tilstand.

Centralt for Rottenbergs kunst er menneskers forhold til arbejdsfunktioner, værdiskabelse og fællesskaber, og deri er hendes kunst et meget vedkommende bidrag til beskrivelse af en æra, hvor vi alle indgår som produktionsanlæg i det globale overforbrugs accelererende maskineri.

Undervisningen tilpasses alderstrinnet og foregår i udstillingen med dialog, skitsetegning og processkrivning. I 2-timers forløbet foregår anden time i værkstedet, hvor eleverne selv arbejder kreativt inspireret af udstillingen.

Mød Mika Rottenberg på Louisiana Channel: https://channel.louisiana.dk/video/mika-rottenberg-social-surrealism

Mika Rottenberg. Cosmic Generator, 2017
Mika Rottenberg: Cosmic Generator (loaded #1), 2017.
Foto

Poul Buchard / Brøndum & Co.

©

Louisiana Museum of Modern Art. Værket var bestilt af Skulptur Projekte Münster og produceret med støtte fra Louisiana Museum of Modern Art og Outset

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1 time
Pris:
400 kr.
Yderligere priser:
1 time 400 kr. / 2 timer med værkstedsbesøg 800 kr. 2 timer (for 0.-1. klasse): 775 kr.
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Billedkunst - Billedanalyse, Billedkunst - Billedfremstilling, Billedkunst - Billedkommunikation, Dansk - Fortolkning, Dansk - Kommunikation, Elevernes alsidige udvikling, Engelsk - Kultur og samfund, Medier - Medieanalyse
Fag:
Billedkunst, Dansk, Engelsk, Medier, Sproglig udvikling
Læringsmål:
At blive præsenteret for Mika Rottenbergs kunst, som handler om den globale verden vi er en del af. Vi dykker ned i film, installation og skulptur.