Det Kgl. Bibliotek

Musik- og ungdomskultur

Mød en ekspert i pop- og rockmusik, og hør om brug af digitale arkiver og kilder.

Det Kgl. Bibliotek er hele Danmarks nationalbibliotek. Vores omfattende samlinger er fyldt med enestående materiale som sjældne håndskrifter, håndskrevne noder, private breve, unikke lydfiler, Netto-reklamer, digitaliserede aviser og meget, meget mere.

Vi er ikke som mange andre biblioteker – vi er nemlig et forskningsbibliotek med forskere, arkivarer og mange andre fagfolk, der arbejder inden for højt specialiserede områder. Alle er eksperter på hver deres felt. 

I dette undervisningsforløb vil I møde en af eksperterne, nemlig Henrik Smith-Sivertsen. Han forsker i pop- og rockmusik og er ekspert i brug af digitale arkiver og kilder. Henrik har arbejdet meget med bibliotekets netarkiv, der rummer hele den danske del af internettet.

I undervisningsforløbet vil I komme omkring disse spørgsmål: Kan alle også forske i musik? Hvorfor er det egentlig ikke sejt at høre dansktopmusik? Og hvad er dansktop egentlig? Eller rock? Eller dødsmetal? Eller hiphop? Og bliver man i øvrigt voldelig og kvindehader, hvis man hører for meget gangsta rap? Og hvornår blev Danmarks første punkkoncert afholdt? Og hvem spillede, og lød det godt? Og hvilken betydning har YouTube og Spotify haft for musikken? Og hvordan lavede man egentlig et album i 2012? 

Alt dette er spørgsmål, man nu og da stiller sig selv, hvis man forsker i populærmusikhistorie. Så jager man konstant efter svar i de kilder, man har adgang til. Og når der kommer nye teknologier og nye kilder til, må historien ofte skrives om. Alt dette arbejder Henrik Smith-Sivertsen med hver dag, og i dette undervisningsforløb vil han give jer et indblik i sin forskningsproces, og hvordan biblioteket indsamler og arbejder med musik.

Det Kgl. Bibliotek

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1 time
Pris:
500 kr.
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Ungdomsuddannelse
Erhvervsuddannelse:
Læreruddannelser
Ungdomsuddannelse:
HF, HHX, HTX, STX, VUC
Fag:
Mediefag, Musik
Læringsmål:
Eleverne har viden om Det Kgl. Bibliotek som kulturinstitution, forskningsinstitution og arkiv.

Eleverne har indblik i bl.a. forskning og formidling som karrierevej og specielt forskning i musikkultur.

Eleverne får skærpet deres kritiske sans.

Se alle tilbud fra: