Boldrup Museum - Nordjyllands Historiske Museum

Nissen på kornloftet

Emnet til de mindste før jul. Vi snakker overtro, hører historien og besøger selvfølgelig vores frække nisse på kornloftet. Han får risengrød, og vi får måske en historie.

Et magisk møde med museets nisse.

Vi starter i den gamle skolestue, hvor børnene hører historien om nissen – eller gårdboen som han i virkeligheden hedder. Herefter skal vi rundt og fodre dyrene – har dyrene det godt, er gårdboen også glad. Børnene skal så rundt og prøve at finde gårdboen, hvilket heldigvis altid lykkes. Han får så en portion risengrød, og til gengæld får børnene en historie. Måske skal der også hentes et juletræ i museets skov, og er der tid, leger vi forskellige gamle lege med pebernødder.

Pauser og spisning putter vi ind, hvor det passer bedst.

I de autentiske og stemningsfyldte rammer bliver dette møde helt magisk for børnene – en oplevelse der skaber grobund for mange aktiviteter, samtaler og refleksioner efterfølgende.

Større grupper kan også benytte tilbuddet; hvor børnene finder nissen, afhænger af gruppens størrelse. Besøget aftales individuelt og tilpasses den enkelte gruppe. Henvend dig gerne, så finder vi en løsning.

Nissen på loftet sammen med katten.
Katten tigger risengrød ved nissen.
Foto

Boldrup Museum

©

Boldrup Museum

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
2½ time
Pris:
900 kr.
Yderligere priser:
En undervisningsdag koster 900 kr. – man bestemmer selv tidsrammen efter aftale. Skoler i Rebild og Mariagerfjord kommuner kan benytte tilbuddet gratis
Max deltagere:
60 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2.
Kompetenceområde:
Dansk - Fortolkning, Dansk - Kommunikation, Dansk - Lytning
Fag:
Dansk, Historie
Læringsmål:
Eleverne oplever og får viden om nissen, gårdboen, sat ind i den autentiske historiske ramme. Eleverne lærer at lytte til en dramatiseret historie, hvor de selv indgår i en slags totalteater.