Hillerød Kommune

Oplev et økologisk landbrug, og lær om fødevarer, dyrevelfærd og økologi

Giv børnene en frisk, udendørs oplevelse på en dynamisk og alsidig økologisk gård, Mangholm, beliggende få km nord for Hillerød. Mangholm har masser af dyr, dejlige marker og en skøn natur. Vi tilbyder rundvisning, traktortur, læring om fødevarer samt deltagelse i de mange øvrige aktiviteter, der foregår på gården.

Mangholm er en markant og autentisk gård beliggende i hjertet af Nordsjælland.  

Vi har forsøgt at bygge en driftsform op, der tager hånd om udfordringerne, Danmarks landbrug står over for. Gården har en unik og uspoleret natur og har været drevet økologisk i 15 år. Vi har stor fokus på bevaring af de gamle husdyrracer, hvor dyrene blandt andet bruges til naturpleje mhp. at fremme andre hjemmehørende arter for at opnå en større biodiversitet. Vi har et alsidigt sædskifte og har også stor fokus på social ansvarlighed, formidling og involvering af lokalsamfundet til vores mange årlige arrangementer. Af dyr har vi grise, får og lam, køer, ænder, heste, høns, katte og 1 hund. 

Et af vores formål med gården er formidling, hvorfor vi gerne ser masser af besøg fra skoleklasser i alle aldre. Emner, vi arbejder med, er fx dansk landbrug i dag, fødevarekvalitet, økologi, dyrevelfærd og mange andre aktuelle emner – afhængigt af børnenes alder. Traktortur plejer at være en stor succes, for særligt de mindre klassetrin.

Natur Skoletjenesten undervisningstilbud

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Pris:
500 kr.
Yderligere priser:
500 kr. i timen

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2., 3., 4., 5., 6.
Kompetenceområde:
Biologi - Undersøgelse, Madkundskab - Fødevarebevidsthed, Natur/teknologi - Undersøgelse
Fag:
Biologi, Historie, Madkundskab, Natur/teknologi, Samfundsfag
Læringsmål:
-

Se alle tilbud fra: