Pesach
Dette påskeprojekt tager udgangspunkt i det jødiske påskemåltid Pesach, der er stamfader til den kristne påske.
Det jødiske påskemåltid er bygget op omkring symbolik og tradition. Materialet kommer omkring hver enkelt ret i måltidet – omkring symbolikken, bibelfortællingen og historien.
Der lægges op til, at eleverne selv tilbereder og spiser det jødiske påskemåltid. Til projektet er der opskrifter og filmklip, der viser, hvordan de enkelte retter tilberedes.
Jesus spiste påskemåltid med disciplene. Dette måltid mindes kirken Skærtorsdag i påsken, hvor Jesus ifølge kristendommen indstiftede den kristne nadver.
– Hvordan og hvorfor spiser vi sammen til hverdag og til fest? Har det betydning, at vi spiser sammen med andre?
Der arbejdes med:
- Samtale om måltidets betydning til hverdag og fest
- Jødedom
- Symbolik og traditioner
- Bibelske fortællinger
- Madlavning i hjemkundskab
- Gruppearbejde
- Besøg i kirken
Materialet kan bestilles på bestillingssiden på www.vibsko.dk – det findes både fysisk og digitalt.

Photo of Passover Seder Plate showing (clockwise, beginning from top): maror (romaine lettuce), z'roa (roasted shankbone), charoset, maror (chrein), karpas (celery sticks), beitzah (roasted egg).