Vendsyssel Kunstmuseum

Portrætter

I dette forløb får eleverne indblik i portrætgenren. Forløbet foregår både teoretisk og praktisk.

Forløbet er todelt. Den første del foregår i udstillingerne, hvor museets kunstformidler introducerer til genren og forskellige portrættyper med udgangspunkt i udvalgte værker. Omvisningen vil være dialogbaseret og have fokus på at træne eleverne  i at analysere og fortolke forskellige kunstneriske udtryk.

Vi kommer bl.a. omkring spørgsmål som: Hvad er forskellen på et portræt og et selvportræt? Hvorfor maler man, så det ligner? Hvorfor maler man rekvisitter ind i maleriet? Hvordan kan man udtrykke sig gennem et selvportræt? Hvilke funktioner har portrætter haft historisk? Og hvilke ligheder/forskelle er der med nutidens selfies?

Den anden del af forløbet består af en praktisk kreativ øvelse, hvor eleverne, med afsæt i fotografier af dem selv og dét de netop har lært om portrætters virkemidler, selv skal skabe et selvportræt.

Forberedelse før forløb: Alle elever medbringe et fotografi af dem selv, som printes på skolen i A4-størrelse. Man bestemmer selv, om det er i farve eller sort/hvid.

Selvportræt af kvinde
Agnete Bjerre
Foto

Axel Søgaard

©

Vendsyssel Kunstmuseum

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
2 timer
Pris:
0 kr.
Yderligere priser:
I 2023 er tilbuddet gratis for kommunale skoler i Hjørring Kommune. Øvrige skoler betaler 350 kr. pr. time.
Max deltagere:
25 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
5., 6., 7., 8., 9.
Kompetenceområde:
Billedkunst - Billedanalyse, Billedkunst - Billedfremstilling, Billedkunst - Billedkommunikation, Dansk - Fortolkning, Dansk - Fremstilling, Dansk - Kommunikation
Fag:
Billedkunst, Dansk
Læringsmål:
Eleverne vil blive trænet i at analysere og fortolke forskellige kunstneriske udtryk indenfor en afgrænset motivkreds - portrætter/selvportrætter, samt i at eksperimentere med og udtrykke sig i billeder.