Koldinghus

REJSEN TIL SANTIAGO DE COMPOSTELA

Rollespil hvor vi iklæder os middelalderdragter og tager på pilgrimsvandring til apostelen Jakobs grav.

Middelalderen var frem for alt en tidsperiode, der var præget af en dyb religiøsitet hos befolkningen. Livet var kort, og døden stak sit hæslige fjæs frem overalt. Paradiset var det forjættede land; men kunne man vide sig sikker på, at man blev lukket ind? Angsten for den frygtelige Skærsild red datiden som en mare. Det var ikke uden grund, at middelalderfolket var optaget af at gøre gode gerninger. Måske kunne man formilde den strenge Gud, og måske ville han alligevel lukke én ind i Himmelen trods de synder, man havde begået.

Vi tager eleverne tilbage til middelalderens Kolding. Vi iklæder os middelalderdragter og forestiller os, at vi begiver os på pilgrimsvandring til apostelen Jakobs grav i Santiago de Compostela i det nordvestlige Spanien. En vandring på flere tusinde kilometer gennem Europa. Undervejs hører vi om middelalderlivet, om spedalske, munke, tiggere, riddere og andre, der var en del af den brogede middelalderverden. Samtidig vil vi fortælle en del af Koldings og slottets historie i middelalderen.

Først vil vi gå turen rundt på slottet. Slottets bygninger vil skabe rammen om vores fantasirejse. Undervejs vil der blive uddelt roller til alle elever. Bagefter laver vi pilgrimsvandringen sammen som et skuespil.

Hvis klassens håndarbejdslærer har mod på opgaven, er det faktisk muligt, og forholdsvis enkelt, selv at sy sine egne dragter, så dette kunne være en art forberedelse til besøget. Vi hjælper gerne!

Som supplement til dramaet kan man også tage på en historisk byvandring.

ELEVFORUDSÆTNINGER

På turen møder vi nogle brødkoner. For at konerne ikke skal stå med tomme kurve, skal klassen medbringe brød, f.eks. flutes, som de kan sælge i rollespillet. Bare rolig – eleverne får selv lov til at spise brødet! Ellers kræves ingen forudsætninger – ud over lyst til drama.

REJSEN
Elever fra Kolding Realskole får de sidste formaninger, inden de sendes på den 2000 km lange pilgrimsrejse til Spanien.
Foto

Koldinghus

©

Koldinghus

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
2 timer
Pris:
Gratis
Yderligere priser:
Kun for skoler i Kolding Kommune.

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
3., 4., 5.
Kompetenceområde:
Historie - Historiebrug, Historie - Kronologi og sammenhæng
Fag:
Historie
Læringsmål:
UNDER OPDATERING, ring for yderlig infomation.