Folketeatret

Skoleforestilling og Kunstnerisk Laboratorium: Ud med Knud

En forestilling efter Jesper Wung-Sungs anmelderroste roman om venskab, den første kærlighed – og at leve med kræft.

Ud med Knud er en rørende forestilling, der giver mulighed for efterfølgende samtale og refleksion over at fastholde hverdagen og det normale under kriser, om det at have døden tæt på og om at acceptere en alvorlig sygdom. Forestillingen tager på den måde flere af livets store temaer op og behandler dem med stor kærlighed, humor og tro på livet!

Tema:
Familie, sygdom, identitet, teenageliv, frenemy, kræft, døden, venskab, kærlighed, eksistentialisme, at være anderledes, ønsket om at passe ind.

Forløb
Ved bestilling af billetter sendes en lærervejledning med informationer samt inspiration til forberedelse og efterbearbejdning samt et elevbrev, som er en intro til teaterbesøget og stykket fra os på teatret. Derudover vedhæftes et forældrebrev med information om teaterbesøget, som kan tilpasses. Materialet kan bruges som inspiration til at integrere forestillingen i undervisningen. 

Efter forestillingen, i direkte forlængelse af forestillingen på teatret, åbner Kunstnerisk Laboratorium. Det er en mulighed for elever og deres lærere til kreativ efterbearbejdning af tematikkerne, og til at forestillingen kan lagre sig – og lægge op til videre samtaler tilbage i skolen. Kunstnerisk Laboratorium er inkluderet i billetten og estimeret tid er 20 minutter.

Handling:
William er en helt almindelig teenager, som lever et ualmindeligt liv. Han har kræft, og det, som er normalt for andre, er det ikke længere for ham. William vil bare være teenager og ikke bokse med sygehusbesøg, medicin og forældrenes overbeskyttelse. Han vil bare gerne have overskud til at spille fodbold med sin bedste ven Sebastian, og til at kigge på hende den søde Katrine fra klassen. Og så er der Knud. Knud er Williams bedste ven og værste fjende. Knud er hans sygdom. William har prøvet alle former for strategier for at komme af med Knud, men når Knud ikke er der, længes William også efter ham. For selv om Knud er sådan én, ingen ønsker at få tæt ind på livet, er det også svært for William at finde sig selv, når han ikke er der.

To drenge leger med en kørestol, den ene er lidt overrasket og den anden ligner en superhelt.
Oplev en livsbekræftende og morsom musikalsk fortælling om at leve med sygdom helt tæt inde på livet.
Foto

Mie Neel

©

Folketeatret

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1½ time
Pris:
74 kr.
Yderligere priser:
75 kr. pr. person for grupper flere end 6 personer og under 25 år, der tilkommer et gebyr på 75 kr. pr. ordre.
Max deltagere:
158 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Dansk - Fortolkning, Dansk - Fremstilling, Dansk - Kommunikation, Dansk - Lytning, Dansk - Læsning, Drama - Dramaanalyse, Elevernes alsidige udvikling, Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab - Sundhed og trivsel
Fag:
Dansk, Drama, Elevernes alsidige udvikling, Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab
Læringsmål:
Målet med forløbet er at skærpe elevernes blik og sanselige oplevelse af scenekunst og styrke kreative processer individuelt og kollektivt. Gennem kreativ bearbejdning og oplæg til æstetiske læringsprocesser kan forestillingen som æstetisk tekst skabe en fordybet forståelse hos eleverne.

Dansk:
Eleverne kan forholde sig til kultur, identitet, og sprog gennem systematisk undersøgelse og diskussion af litteratur og andre æstetiske tekster.

Drama:
Eleven kan analysere teater- og dramaproduktioner.

Sundheds- og seksualundervisning og Familiekundskab:
Eleverne skal opnå forståelse for den betydning, som livsstil og levevilkår har for sundhed og trivsel, samt af samspillet mellem sundhed, seksualitet og familieliv