Folketeatret

Skoleforestilling: Robin Hood

Et hæsblæsende eventyr i Sherwoodskoven.

Robin Hood er en livlig og humoristisk version af den kendte fortælling om Robin Hood og hans bande, som huserer i Sherwoodskoven og stjæler fra de rige for at give til de fattige.

Temaer
Eventyr, kærlighed, social ulighed, klassekamp, samfund, fællesskab, venskaber, fjendskab.

Handling

Folketeatrets Robin Hood er en livlig og humoristisk version af den kendte fortælling om Robin Hood og hans bande, som huserer i Sherwoodskoven og stjæler fra de rige for at give til de fattige.

Der er både eventyr, romantik og slåskampe og en ærlig harme over social ulighed på spil i Robin Hood, og mange af de elskede figurer og scener, som vi husker, er også med: Den ikke helt fromme broder Tuck, den stærke lille John, som er mester i stokkekamp, sheriffen af Nottingham, som aldrig har held med at fange Robin, den grådige prins John, som misbruger sit job som vikar for sin bror, kong Richard og ikke mindst lady Marian, hvis hjerte Robin Hood vinder i en bueskydningskonkurrence.

Men ikke alt er ved det gamle, for kvinderne omkring denne kække bande slår mindst lige så godt fra sig som mændene, som de er overlegne i både kløgt, mod og bueskydning. Vi oplever Robins udvikling fra ubekymret drengerøv til bevidst ung mand, der tager ansvar for at ændre samfundets uretfærdigheder.

Lady Marion og Robin Hood står klar med bue og pil i Sherwoodskoven
Eventyr i Sherwood.
Foto

Gudmund Thai

©

Folketeatret

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
2 timer
Pris:
75 kr.
Yderligere priser:
75 kr. pr. person for grupper flere end 6 personer og under 25 år, der tilkommer et gebyr på 75 kr. pr. ordre.
Max deltagere:
500 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
1., 2., 3., 4., 5., 6.
Kompetenceområde:
Dansk - Fortolkning, Drama - Dramaanalyse, Elevernes alsidige udvikling, Samfundsfag - Sociale og kulturelle forhold
Fag:
Dansk, Elevernes alsidige udvikling, Sproglig udvikling
Læringsmål:
Målet med forløbet er at skærpe elevernes blik og sanselige oplevelse af scenekunst og styrke kreative processer individuelt og kollektivt. Gennem kreativ bearbejdning og oplæg til æstetiske læringsprocesser kan forestillingen som æstetisk tekst skabe en fordybet forståelse hos eleverne.

Dansk:
Eleven kan forholde sig til almene temaer gennem undersøgelse af litteratur og andre æstetiske tekster.