Esrum Kloster & Møllegård

Skolernes store kampdag

Få historien ind gennem leg og bevægelse. Prøv kræfter med middelalderens sværeste discipliner. Kampdagen er fysiske aktiviteter som bueskydning, asværdkamp og rambuk. Discipliner, der alle har afsæt i middelalderens kamptræning og lege

Få historien ind gennem leg og bevægelse. Prøv kræfter med middelalder sværeste discipliner. Kampdagen er fysiske aktiviteter som bueskydning, sværdkamp og rambuk. Discipliner der alle har afsæt i middelalderens kamptræning og lege. Alle kan være med, da der både er brug for styrke, smidighed, balance, præcision og ikke mindst samarbejde. Holdene sammensættes på tværs af køn og alder. For at komme i den rette stemning starter dagen med at holdene hver især laver våbenskjold og kampråb.

Varighed: 3-4 timer

Antal deltagere: Op til seks klasser.

Skolernes store kampdag
Skolernes store kampdag
Foto

Esrum Kloster & Møllegård

©

Esrum Kloster & Møllegård

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
4 timer
Pris:
Yderligere priser:
Pris: Aftales individuelt.
Max deltagere:
180 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Idræt - Alsidig idrætsudøvelse, Historie - Kronologi og sammenhæng, Historie - Historiebrug
Fag:
Historie, Idræt
Læringsmål:
Eleven kan placerer historiske perioder i absolut kronologisk sammenhæng.
Eleven kan opstille historiske scenarier for at få indsigt i samfundsforhold i fortiden. Eleven kan begrunde historiske scenarier til at få indsigt i samfundsforhold i fortiden.
Eleven har viden om historiske perioders tidsmæssige placering. Eleven har viden om væsentlige træk ved historiske perioder. Eleven har viden om samspil mellem aspekter fra dansk og omverdens historie.
Eleven har viden om elementer, der indgår i historiske scenarier.
Eleven kan vurdere samspillet mellem individ og fællesskab i idrætsaktiviteter. Eleven kan udvikle konstruktive samarbejdsrelationer i idrætslige aktiviteter