Københavns Befæstning - Garderhøj

Soldat for en dag

Velkommen i soldaternes lejr! I dette værkstedsforløb oplever eleverne soldaternes hverdag på egen krop, når de indrulleres som menige på Garderhøjfortet under 1. verdenskrig.

Rammen for forløbet er fortets autentisk indrettede rum, hvor eleverne skal skrive med blæk i opholdstuen, lave mad i køkkenet, op i det store tokanontårn og meget meget mere. 

Gennem kilder (billeder) snakker vi om de forskellige soldatertyper og eleverne bliver klogere på hvorfor man har opført Københavns Befæstning og Garderhøjfortet. Vi kigger på et Danmarkskort fra 1916 og får øje på at Danmark var et noget mindre land end det før havde været - og vi snakker om hvorfor det egentlig kan være? Hvad var det der skete i 1864 og hvorfor har man valgt at bygge en befæstning rundt om København og ikke nede ved grænsen?

Bemærk priser:
Der skal betales entré til Garderhøjfortet, hvilket koster 250 kr. pr. klasse. 
Selve undervisningen koster 600 kr. (Dog er undervisning gratis for folkeskoler i København, Rødovre og Frederiksberg Kommune.)
Entréen (250,-) er gratis for Københavnske folkeskoler via Åben Skole efter først-til-mølle princippet.

Priseksempler:
Folkeskole i København, Rødovre eller Frederiksberg = 250 kroner
Folkeskole i København med Åben Skole forløb = Gratis
Folkeskole i Brøndby = 850 kroner 

Skriv eller ring til os, hvis du er i tvivl om prisen eller har andre spørgsmål.

Book forløbet her

Før- og efteropgaver
Soldat for en dag er et værkstedsforløb, hvor eleverne på egen krop oplever soldaterlivet under Første Verdenskrig. I forbindelse med forløbet kan du, som lærer, både inden og efter forløbet arbejde med forskellige opgaver i klassen. Opgaverne knytter sig til elevernes oplevelser på Garderhøjfortet, og sigter mod at give eleverne en større forståelse af soldaterlivet på Københavns Befæstning. Se mere under bilagene føropgaver og efteropgaver.

Du kan desuden bruge denne side i arbejdet med 1. verdenskrig http://1914-1918.dk/ 

Befaestningen
Foto

Thomas Sjørup

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1½ time
Pris:
850 kr.
Yderligere priser:
Undevisningen (600,-) er gratis for folkeskoler fra København, Rødovre eller Frederiksberg Kommune. Der skal betales en entré på 250,-
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
4., 5., 6.
Kompetenceområde:
Historie - Kronologi og sammenhæng
Fag:
Historie
Læringsmål:
At eleverne gennem de autentiske omgivelser får mulighed for at forankre og udvikle deres viden om soldaterlivet i tiden op til og under 1. verdenskrig

At eleverne får styrket deres evne til at undres og stille spørgsmål.