Børnekulturhuset Fyrtøjet

Specialforløb

Fyrtøjet har stor erfaring i at lave forløb for børn og unge med særlige behov, f.eks. elever med indlæringsvanskeligheder, udviklingshæmmede eller børn med funktionsnedsættelser i forskellig grad.

Fyrtøjet har stor erfaring i at lave forløb for børn og unge med særlige behov, f.eks. elever med indlæringsvanskeligheder, udviklingshæmmede eller børn med funktionsnedsættelser i forskellig grad. For alle gælder det, at de har stor glæde af at have huset helt for sig selv i den tid, forløbet varer. De skal ikke forholde sig til andre gæster.

Teaterforløb for elever med indlæringsvanskeligheder
Børn med koncentrationsbesvær har ofte stor glæde af den levende fortælling, som indleder teaterforløbet. Bagefter er der udklædning og teaterimprovisation. Formidleren skaber et lille teaterstykke sammen med børnene - nu og her. I den proces kan vi møde dem, hvor de er, og som de er. Til sidst er der fri leg. Og her er det en god oplevelse for både elever og lærere/pædagoger, at Elverhøjs kulisser er bygget til at blive leget med. Der må leges med alt og røres ved alt.    

Teaterforløb for udviklingshæmmede børn og unge
Vi tilpasser den levende fortælling til eleverne og inddrager de eventuelle udbrud og bidrag, de kommer med undervejs.  Efter fortællingen er der udklædning og teaterimprovisation. Formidleren skaber et lille teaterstykke sammen med børnene/de voksne, og det er en god succesoplevelse for dem, at vi griber fat, der hvor de har deres styrke. Til sidst kan de gå på opdagelse i Elverhøj, hvor de må røre ved alt, prøve de kostumer, som findes der - og opleve de mange sanseindtryk, som er i rummene: De er bygget af forskellige materialer, og en særlig lyssætning understreger stemningen i de forskellige rum.  

Sanseforløb for multihandicappede: Vi afvikler også forløb for handicappede med multiple funktionsnedsættelser i moderat til svær grad. Varigheden kan tilpasses. Typisk er 1 time passende.   

Formidleren fortæller med få ord historien om Elverhøj. Undervejs inddrages lyde, instrumenter, tøjdyr og andre genstande, de kan røre ved. I deres eget tempo kommer eleverne derefter omkring i Elverhøj. Kulisserne rummer mange sanseoplevelser: De er bygget af forskellige materialer, og en særlig lyssætning og et afvekslende musik/lydspor understreger stemningen i de forskellige rum.  

NB: Denne midlertidige udstilling om Elverhøj er indrettet i en bevaringsværdig bygning fra 1600-tallet og rummer ikke elevator. Der er derfor kun adgang for kørestolsbrugere i den del af udstillingen, som befinder sig i stueplan.

NB: Forløbene i Fyrtøjet er tilpasset hensyn til de særlige forholdsregler omkring COVID19. Vi informerer nærmere i bookingbekræftelsen.

Forløb for specialklasser
Foto

Ard Jogsma

©

Fyrtøjet, Odense Bys Museer

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1½ time
Pris:
900 kr.
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Dansk - Fremstilling
Fag:
Dansk, Drama
Læringsmål:
Forløbet udvikles efter klassens ønsker og behov