Fregatten Jylland

Sporjagt - Find Karls Lommekniv

Hjælp skibsdrengen Karl med at opklare, hvem af de ombordværende, der har taget hans lommekniv!

Med sporkortet i hånden kommer eleverne rundt på hele skibet og bliver introduceret til forskellige personer, som levede på skibet i gamle dage. Vores guide er med hele vejen til at hjælpe og fortælle flere historier om besætningen og livet ombord.

Ved ankomsten bliver eleverne budt velkommen af vores guide, som kort fortæller hvad fregatten Jylland har været brugt til. Derefter får eleverne udleveret matroshuer og et sporkort. Kan børnene læse, kan de løse mysteriet i små grupper, mens vores guide går rundt mellem dem og hjælper, hvis der er brug for det. Hvis børnene ikke kan læse, går guiden og læreren rundt med børnene. Under opklaringen møder eleverne kaptajnen, skibsdrengen, kanonéren m.fl. – dukker, som med en lille planche fortæller om personens tilværelse og formål på fregatten, og som giver mere eller mindre troværdige forklaringer på, hvorfor det ikke kan være dem, der har stjålet lommekniven.

 

Pige med sporkort
pige med sporkort
Foto

Fregatten Jylland

©

Fregatten Jylland

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
45 min.
Pris:
500 kr.
Yderligere priser:
+ Entré 40 kr. pr. person. (Gratis entré for skoler og institutioner i Syddjurs Kommune).
Max deltagere:
25 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2., 3., 4., 5.
Kompetenceområde:
Dansk - Kommunikation, Dansk - Lytning, Dansk - Læsning, Geografi - Undersøgelse, Historie - Kronologi og sammenhæng
Fag:
Elevernes alsidige udvikling, Historie
Læringsmål:
På en sporjagt på fregatten Jylland lærer børnene om, hvad en fregat er, og hvad den blev brugt til i gamle dage. De lærer om, hvilke mennesker der levede på skibet. Fortællingen om skibsdrengen Karl gør formidlingen af fregattens historie relaterbar for børnene, og besøget på fregatten fylder dem med sanseindtryk.

Se alle tilbud fra: