Danmarks Borgcenter

Spot en heks

Da heksebålene blussede i Danmark i 1600-tallet, gik Vordingborg heller ikke fri. I dette forløb sættes der fokus på mobning i form af hekseanklager. Vi brænder ikke hekse mere, eller gør vi? Forløbet handler i lige så høj grad om, hvordan vi behandler hinanden i dag! Har vi lært noget af historien, findes der stadig hekse, og hvem kunne det være?

Er det måske dig?

Der stilles spørgsmål til, hvad en heks er, og hvorfor så mange hekse blev anklaget og dømt i tiden efter reformationen. Det hele vil tage udgangspunkt i Vordingborgs egen historie, hvor 2 kvinder blev ført ned til stranden, bundet og brændt på bålet som hekse. Eleverne bliver også inddraget i de mange måder, man kunne finde på at anklage og teste for hekseri på.

Har du elever med særlige behov eller udfordringer, og er du i tvivl, om de kan deltage i forløbet? Skriv om det i kommentarfeltet, når du booker. Vi ønsker at være et museum for alle.

Spot en heks

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1½ time
Pris:
500 kr.
Yderligere priser:
Prisen er for én klasse.
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
4., 5., 6.
Kompetenceområde:
Historie - Historiebrug, Historie - Kronologi og sammenhæng, Kristendomskundskab - Kristendom, Kristendomskundskab - Livsfilosofi og etik
Fag:
Historie, Kristendomskundskab
Læringsmål:
Forløbet er tilrettelagt med udgangspunkt i folkeskolens Fælles Mål og/eller de gymnasiale uddannelsers læreplaner. Det er lærerens valg af vinkel og eventuelle placering af forløbet i årets øvrige arbejde, der er afgørende for, hvilke faglige og læringsmål der vælges og/eller skal formuleres.