Thorvaldsen Samlingen på Nysø

Thorvaldsen og H.C. Andersen

I dette forløb laver eleverne en billedfortælling om de to verdensberømte kunstnere Bertel Thorvaldsen og H.C. Andersen, der kom hos familien Stampe på Nysø Gods i 1800-tallet. I får billedfortællingerne med hjem.

I 1800-tallet kommer de to verdensberømte kunstnere, billedhuggeren Bertel Thorvaldsen og eventyrdigteren H.C. Andersen, hos familien Stampe på Nysø Gods ved Præstø. De nyder opholdene i det grønne, hvor Thorvaldsen arbejder med sine skulpturer, og H.C. Andersen bliver inspireret, skriver eventyr og læser højt for familien og Thorvaldsen. De nyder også gode middage ved Christine Stampes veldækkede bord, bader i Præstø Fjord og spadserer ture i Nysøs have, skovene og de smukke omgivelser omkring godset og byen. Thorvaldsen og Andersen opnår et venskab, og som ældre herre tænker Andersen også på, hvordan deres skæbner minder om hinanden – de blev begge født i fattige familier, men endte alligevel med at blive berømte kunstnere!

Ud fra fortællingen om Thorvaldsen og H.C. Andersens fortælling om deres besøg hos familien Stampe på Nysø Gods ved Præstø laver eleverne i dette forløb en billedfortælling, som I efter forløbet får med hjem til klassen eller kan sætte op som udstilling på skolen.  

Undervejs i forløbet går vi også en tur i Nysøs smukke have.

Undervisningsforløbet er gratis for folkeskoleelever fra Vordingborg Kommune via Åben Skole. 

Thorvaldsen og H.C. Andersen
H.C. Andersen og Bertel Thorvaldsen
Foto

C.A. Jensen (1836), Horace Vernet (1835)

©

Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
2 timer
Pris:
750 kr.
Yderligere priser:
Gratis for folkeskoler i Vordingborg Kommune via Åben Skole.

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
3., 4., 5., 6.
Kompetenceområde:
Billedkunst - Billedanalyse, Billedkunst - Billedfremstilling, Billedkunst - Billedkommunikation, Dansk - Fortolkning, Dansk - Kommunikation, Dansk - Lytning, Dansk - Tale, Historie - Kronologi og sammenhæng
Fag:
Billedkunst, Dansk, Historie
Læringsmål:
-