Thorvaldsen Samlingen på Nysø

Thorvaldsen og Nysø

Dette forløb former sig som en klassisk dialogisk temaomvisning om billedhuggeren Bertel Thorvaldsens liv og kunst på Nysø samt venskabet med familien Stampe.

Eleverne får en grundig indføring i Bertel Thorvaldsens liv og kunst med særlig vægt på hans sidste år, hvor han ofte opholdt sig hos familien Stampe på herregården Nysø. Med udgangspunkt i udvalgte værker i museets samling får eleverne den eventyrlige historie om den lille dreng Bertels vej fra barndommens fattige København over Kunstakademiets nye fagre verden til tiden i Rom og afslutningen som sin tids mest eftertragtede billedhugger. Historien sættes ind i den lokale kontekst omkring familien Stampe på Nysø Gods. 

Udover temaomvisningen spadserer vi også en tur i Nysøs smukke have, hvor eleverne ser Thorvaldsens atelier og ind til købstaden Præstø med de gamle røde hustage.   

Undervisningsformen er dialogisk, og i forbindelse med besøget er der mulighed for på forhånd at få tilsendt et gratis undervisningsmateriale om Thorvaldsen og Nysø. Materialet indeholder også opgaver og forslag til miniprojekter, som I kan arbejde videre med hjemme i klassen. 

Undervisningsforløbet er gratis for folkeskoleelever fra Vordingborg Kommune via Åben Skole. 

 

Elever arbejder med Thorvaldsens kunst.
Elever arbejder med Thorvaldsens kunst.
©

Thorvaldsen Samlingen på Nysø

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
2 timer
Pris:
750 kr.
Yderligere priser:
Gratis for folkeskoler i Vordingborg Kommune via Åben Skole-puljen

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Billedkunst - Billedanalyse, Billedkunst - Billedkommunikation, Dansk - Lytning, Dansk - Tale, Historie - Kronologi og sammenhæng
Fag:
Billedkunst, Dansk, Historie
Læringsmål:
-