Viborg Stifts Skoletjeneste for Kristendomskundskab

Under huden

I Danmark har vi næsten ingen rituelle handlinger forbundet med døden, ud over Folkekirkens bisættelser og begravelser. Vi har ingen sørgeperiode, ingen sorte hatte og knapt et sprog. Intet, der fortæller, at her er et menneske i sorg. »Jeg kondolerer« er ofte det tætteste, vi kommer på at tale sammen. Døden er et tabu, og sorgen skal vi helst komme hurtigt over, så vi kan komme videre. Men døden er en del af livet og sorgen en proces, der forandrer én for altid.

Projektet "Sorg" er et kort undervisningsmateriale, der behandler sorg som grundvilkår i menneskelivet. Eleverne arbejder med materialet efter at have oplevet forestillingen "Under huden". Efterbehandlingen består af analyse, rollespil og læsning af novellen "Den dansende dreng" af Bodil Bredsdorff. Der er desuden gode råd og spørgsmål til eleverne, som læreren skal inddrage inden forestillingen.

Om forestillingen:
I forestillingen "Under huden" følger man tre venner, som får døden, sorgen og savnet tæt ind på livet, da Freja mister sin mor. Vi kommer ind under huden på de unge og de voksne omkring dem og bliver klogere på, hvordan vi kan handle over for en elev, et familiemedlem eller en ven i sorg. "Under huden" vil have os til at være sammen og række ud, når nogen dør.

Sted: Musiksalen i Viborg, Graverne 25, 8800 Viborg

Tid: 23.-26. januar 2023. Alle dagene kl. 9.00 eller kl. 11.30.

Tilmelding: www.vibsko.dk under materialebeskrivelsen eller mail til vibsko@vibsko.dk senest den 1. december 2022.

Max. antal per forestilling: 100 pers.

lys
Lys
Foto

Charlotte Hansen

©

Skoletjenesten Viborg Stift

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Pris:
Gratis

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Dansk - Fremstilling, Drama - Dramaanalyse, Kristendomskundskab - Livsfilosofi og etik
Fag:
Dansk, Drama, Kristendomskundskab
Læringsmål:
Undervisningsmaterialet og forestillingen forsøger at lære udskolingens elever at tale om tabuet: døden, men samtidig gennem dramaet og udvalgte tekstfremstillinger vise dem en måde at gøre dette på. Mens de lærer noget om denne litteratur og skuespillet.