Fyns Grafiske Værksted

Utopia - jeres by

Hvordan ser jeres by ud?
I dette forløb skal fantasien i sving – og samarbejdet.
Der stilles mange spørgsmål: Hvem skal bestemme? Hvordan skal man handle? Og hvilke værdier skal være de grundlæggende for jeres Utopia? Skal der trykkes pengesedler og slås mønter med logo?
Hvordan skal beslutninger træffes og kommunikeres?
Det vil være nødvendigt, at eleverne har baggrundsviden om styreformer og historien om massekommunikation. Forløbet kan udvides til en uge med forarbejde i grupper.

Hvordan kan dine elever arbejde videre med deres motiver … 

Fyns Grafiske Værksted tilbyder et grafisk undervisningsforløb til skoleelever. 

Forløbet er udformet, så eleverne opnår viden om grafiske teknikker og en forståelse for billedsproget som kommunikationsredskab i historisk og kunstnerisk perspektiv. Eleverne vil blive udfordret på deres refleksionsevne omkring deres motiver og de valg, der skal tages. Og de vil derved få en klar forståelse for billedsprogets kreative processer fra idéudvikling til færdigt produkt. Nøgleord: håndværk, skitsering, tegning, manipulation af plader og produktion.

Undervisningen tager udgangspunkt i elevernes forestillingsevne og den positive dialog. Gennem den skabende grafiske proces vil barnets sociale kompetencer, billedmæssige udtryk og personlige udvikling styrkes. Både inden for teknik og motivarbejde vil eleverne opleve en individuel vejledning. Forløbet rummer mulighed for fordybelse og en kunstnerisk billedgennemgang.

Efter ønske kan en rundvisning på Fyns Grafiske Værksted arrangeres. Her vil eleverne kunne opleve professionelle billedkunstnerne arbejde på egne værker. Ved afslutning af forløbet kan der afholdes en udstilling.

Sted

Undervisningen foregår enten på skolen eller på Fyns Grafiske Værksted - aftales nærmere mellem underviseren og grafikeren. 

Pris

En dag med undervisning i 4 timer samt forberedelse koster 2.500 kr. plus materialer. Prisen afhænger af elevantallet og projektet. Odense Kommune kan ansøges om tilskud.

Formål 

At styrke unges billedkunstkompetencer.

Grafiske undervisningsforløb sigter mod at fremme børn og unges møde med plane billeder i et historisk og nutidigt perspektiv. Den grafiske proces giver eleverne mulighed for at udvikle deres billedkunstkompetencer og fordybe sig i kunsthåndværket. Eleverne opnår specifik viden omkring produktion og teknik; kompetencer, som vil kunne danne basis for deres videre arbejde med billedkunsten.

Målgruppen er unge i udskolingen. Undervisningen tilrettelægges i samarbejde med læreren (skolen) og værkstedets underviser/kunstner. 

Fyns Grafiske Værksted

Fyns Grafiske Værksted har eksisteret siden midten af 1970’erne, hvor kunstnere slog sig sammen for at kunne arbejde med grafik. Værkstedet i Hans Jensens Stræde 18-20, lige over for H.C. Andersens hus, er en selvejende institution med 300 medlemmer fra 18 nationer, som kommer og arbejder med deres egne værker. 

I tilknytning til værkstederne er grafikgalleriet ”Grafikken”, hvor der sælges grafik til små og store priser. Fra september 2018 starter Børnegrafikakademiet – og derudover afholdes der kurser for interesserede.

Se nærmere på www.fynsgv.dk

Utopia
Utopia
Foto

Stephan Schmidt

©

Fyns Grafiske Værksted

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1 dag
Pris:
6000 kr.
Yderligere priser:
Prisen er med materialer, for tilbud kontakt os.
Max deltagere:
24 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Billedkunst - Billedanalyse, Billedkunst - Billedfremstilling, Billedkunst - Billedkommunikation, Dansk - Kommunikation, Engelsk - Kultur og samfund, Håndværk og design - Design, Håndværk og design - Håndværk - forarbejdning, Håndværk og design - Håndværk - materialer, Historie - Kronologi og sammenhæng, Kristendomskundskab - Livsfilosofi og etik, Medier - Medieanalyse, Natur/teknologi - Kommunikation, Samfundsfag - Politik, Samfundsfag - Sociale og kulturelle forhold, Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab - Sundhed og trivsel
Fag:
Billedkunst, Drama, Elevernes alsidige udvikling, Geografi, Håndværk og design, Historie, Innovation og entreprenørskab, It og medier, Kristendomskundskab, Medier, Natur/teknologi, Samfundsfag
Læringsmål:
At styrke unges billedkunstkompetencer

Grafiske undervisningsforløb sigter mod at fremme børn og unges møde med plane billeder i et historisk og nutidigt perspektiv. Den grafiske proces giver eleverne mulighed for at udvikle deres billedkunstkompetencer og fordybe sig i kunsthåndværket. Eleverne opnår specifik viden omkring produktion og teknik; kompetencer, som vil kunne danne basis for deres videre arbejde med billedkunsten.