Christiansfeld Centret

Verdensarv i børnehøjde - modul 4

Oplev verdensarven i børnehøjde med Christiansfeld Centrets fem moduler, der kan kombineres, så det passer til netop jer. De fem moduler består dels af et introforløb, dels af forskellige lege i verdensarvsområdet.

Det er valgfrit, om man kun ønsker et modul, eller om man vil kombinere flere af modulerne. Hvis der vælges flere moduler, er der i pauserne mulighed for at låne puslespil og vendespil med motiver fra Christiansfeld.

Alle forløb, uanset om man vælger et eller flere moduler, starter og slutter i Søstrehusets korsal, hvor eleverne sættes ind i dagens forløb, og der synges en salme.

"Verdensarv i børnehøjde – modul 4" indeholder to lege i Comeniushaven i Christiansfeld.

Comeniushaven er en demonstrationshave, der illustrerer, hvordan de oprindelige Brødremenighedshaver har set ud. Haven er fyldt med geometriske mønstre og er etableret efter helt præcise måleenheder.

Eleverne får mulighed for at bruge kroppen, når de med udgangspunkt i den kendte Christiansfeld-honningkage skal lege honningkage-tik. Det er muligt at downloade reglerne på forhånd, se undervisningsmateriale.

Herefter sættes tempoet ned, når havens pavillon inddrages til pavillon-dart. Eleverne får her mulighed for at konkurrere med hinanden om at få flest point og øve sig på hovedregning. Det er muligt at downloade reglerne på forhånd, se undervisningsmateriale.

Pavillon-dart i Comeniushaven.
Pavillon-dart i Comeniushaven.
Foto

Eva Kristensen

©

Eva Kristensen

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1 time
Pris:
100 kr. Gratis
Yderligere priser:
Gratis for Kolding Kommunes skoler. For skoler fra andre kommuner er prisen 100 kr. pr. lærer, gratis for elever.
Max deltagere:
20 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
2., 3., 4.
Kompetenceområde:
Idræt - Alsidig idrætsudøvelse, Idræt - Idrætskultur og relationer, Matematik - Geometri og måling, Matematik - Tal og algebra
Fag:
Idræt, Matematik
Læringsmål:
Gennem leg udvikler eleverne deres kompetencer inden for geometri og algebra.

Eleverne bruger den kendte Christiansfeld-honningkage til at lave idrætsøvelser.