Vikingeborgen Borgring

Vikingerne kommer

Med udgangspunkt i myterne om vikingerne som rå, ildelugtende, sværdsvingende krigere, der røver og voldtager, drikker mjød af hjerneskaller, skæve af fluesvamp og med horn i hjelmene, vil vi nu invitere dig ind i vikingernes verden.

Vi hører om Thor og Odin, frygtelige bersærker, Valkyrier, ejnherjer, væringer, norner, og hvad det er for noget alt sammen!

Vikingerne var dygtige krigere, og træningen i taktik og kampteknik begyndte allerede, mens de var børn. Krigerne skulle altid være parate til at drage på togt eller krigsleding for deres høvding eller konge.

Vi ser og prøver våben, rustninger og skjolde. Vi lærer de mest basale kampteknikker, og så skal vi selvfølgelig selv prøve at kæmpe som vikinger.

Har du elever med særlige behov eller udfordringer, og er du i tvivl, om de kan deltage i forløbet? Skriv om det i kommentarfeltet, når du booker. Vi ønsker at være et museum for alle.

Vikingerne kommer

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1½ time
Pris:
500 kr.
Yderligere priser:
Prisen er for én klasse.
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2., 3., 4., 5., 6.
Kompetenceområde:
Historie - Historiebrug, Historie - Kronologi og sammenhæng
Fag:
Historie
Læringsmål:
Forløbet er tilrettelagt med udgangspunkt i folkeskolens Fælles Mål og/eller de gymnasiale uddannelsers læreplaner. Det er lærerens valg af vinkel og eventuelle placering af forløbet i årets øvrige arbejde, der er afgørende for, hvilke faglige og læringsmål der vælges og/eller skal formuleres.