Kroppedal Museum

VIKINGERNES KONSTRUKTIONER

Hvordan kunne Harald Blåtands vikinger på rekordtid, og uden moderne hjælpemidler, bygge en 760 meter lang bro bestående af over 1.200 brostolper, der hver vejede omkring 400 kilo? I dette forløb skal vi undersøge, hvilke ingeniørtekniske færdigheder vikingerne har anvendt, når de skulle opføre store byggerier og konstruktioner.

Vikingebro
©

Kroppedal Museum

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
2½ time
Pris:
Gratis
Yderligere priser:
Gratis for Albertslund, Høje-Taastrup og Ishøj kommunes skoler. Pris for andre skoler: 500 kr.
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Historie - Kronologi og sammenhæng, Matematik - Geometri og måling, Matematik - Matematiske kompetencer, Matematik - Tal og algebra
Fag:
Historie, Matematik
Læringsmål:
Historie:
Kronologi, brud og kontinuitet: Eleven kan forklare, hvorfor historisk udvikling i perioder var præget af kontinuitet og i andre af brud, eleven har viden om historisk udvikling.

Det lokale, regionale og globale: Eleven kan forklare historiske forandringers påvirkning af samfund lokalt, regionalt og globalt, eleven har viden om forandringer af samfund lokalt, regionalt og globalt.

Matematik:
Måling: Eleven kan bestemme afstande med beregning, eleven har viden om metoder til afstandsbestemmelse.

Problembehandling: Eleven kan planlægge og gennemføre problemløsningsprocesser, eleven har viden om elementer i problemløsningsprocesser.

Tal: Eleven kan anvende decimaltal, brøk og procent, eleven har viden om sammenhængen mellem decimaltal, brøk og procent.

Se alle tilbud fra: