Museum Jorn

Workshop: Eksperimenterende maleprocesser

Workshops er undervisningsforløb, som kombinerer dialogbaserede billedsamtaler med værkstedsaktiviteter. Her skaber børnene deres eget kreative produkt med inspiration fra billedkunsten, som kan opleves på museet. Workshops tilbydes kun i udvalgte perioder og knytter sig ofte til særudstillinger eller særlige events. Varigheden er 1-2 timer.

På denne workshop går vi bag om Asger Jorns kreative eksperimenter og udforsker hans forskellige kunstneriske idéer. Vi starter med en aktiv omvisning, hvor børnene gennem skitsetegning og små øvelser bliver fortrolige med Jorns værker og forskellige billedudtryk. Vi undersøger bl.a. princippet omkring "automattegning" og diskuterer flertydigheden i Jorns billeder.

Derefter går vi i værkstedet og afprøver selv to forskellige eksperimenterende maleprocesser – drypmalerier og kugletrillebilleder. Her kan man ikke male forkert! Vi lægger penslen til side og afprøver alternative metoder til at male og skabe billeder. Med udgangspunkt i Asger Jorns luksusbilleder diskuterer vi tilfældighedernes rolle i den kreative proces. Vi undersøger materialernes muligheder og eksperimenterer med vores egne teknikker.

Formål

Workshoppen henvender sig til alle, som gerne vil fordybe sig i Asger Jorns kunstneriske univers med legende, eksperimenterende skabelsesprocesser. Her er der mulighed for at fordybe sig i Asger Jorns kunstneriske univers og blive udfordret med eksperimenterende, legende processer.

Kugletrillemaleri
Kugletrillemaleri

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1½ time
Pris:
700 kr.
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Dagtilbud
Alderstrin:
3, 4, 5, 6
Faciliteter:
  • Mulighed for at spise medbragt mad
  • Mulighed for toiletbesøg
Læreplanstemaer:
  • Alsidig personlig udvikling
  • Kommunikation og sprog
  • Krop, sanser og bevægelse
  • Kultur, æstetik og fællesskaber
  • Social udvikling
Læringsmål:
Eksperimenter

Se alle tilbud fra: