Den Hirschsprungske Samling

Den Hirschsprungske Samling

Vores sted

Den Hirschsprungske Samling blev opført i 1911 som museum for tobaksfabrikanten Heinrich Hirschsprung og hans hustru Paulines samling af dansk kunst fra 1800-tallet til begyndelsen af 1900-tallet. Museet rummer hovedværker i dansk kunst fra guldalderen til det moderne gennembrud med skagensmalernes kunst og symbolismen. Kunstværkerne er udstillet i små rum indrettet med møbler og genstande tidligere ejet af kunstnere, der er med til at give museet en autentisk og intim atmosfære.

 

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

Vores undervisningsforløb foregår altid i museumsrummet, hvor mødet med de originale kunstværker og dialogen herom er i centrum. Klassen bliver mødt af en engageret kunstfaglig formidler, der i øjenhøjde med eleverne vil åbne kunstværkernes mange fortællinger og forståelsen for de kunsthistoriske perioder. Museets formidlere arbejder dialogbaseret, og vi tror på, at deltagelse, variation og verbal aktivitet er nøgleord til den bedste læring.

 

Hvad kan børn og unge lære hos os?

Alle forløb understøtter de pædagogiske læreplaner, og særligt mener vi, at skoleelever foran værkerne skal prøve at drage sammenligning med nutidens liv for bedre at kunne forholde sig til fortiden. Således er museets mål, at man går herfra med en personlig oplevelse af vores fælles kulturarv.

skoletjenesten undervisningstilbud Den Hirschsprungske Samling

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

35 44 03 36

Kontakt:

Camilla Klitgaard Laursen
35440952
Yderligere information:

475 kr. pr. omvisning. (Entreen er gratis for skoleklasser).