Koldkrigsmuseum Stevnsfort ved Skoletjenesten Østsjællands Museum

Koldkrigsmuseum Stevnsfort ved Skoletjenesten Østsjællands Museum

Vores sted

Koldkrigsmuseum Stevnsforts har et usædvanligt og autentisk kulturmiljø, som giver børn og unge en konkret indgang til forståelse af Den Kolde Krig. Her bliver en kompleks historisk periode håndgribelig og levendegjort. I mere end 40 år spillede kystbefæstningen Stevnsfort en central rolle i Danmarks og NATO's militære beredskab; Her var man døgnet rundt på vagt overfor Warszawapagten for så tidligt som muligt, at kunne identificere og imødegå et angreb østfra. 

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

Stevnsfort er det eneste underjordiske fort vi har i Danmark. Det ligger rigtig godt skjult, i form af gange og rum, inde i Stevns Klint, 22 m under jorden. Bare det at opleve sådanne unikke rammer er en kæmpe oplevelse i sig selv. Magien opstår for alvor ved, at meget af Stevnsfort står som da fortet var i brug under Den Kolde Krig. Vi har skræddersyet 4 forskellige undervisningsforløb til disse unikke rammer som et supplement til undervisningen hjemme på skolen. Generelt er undervisningen på Stevnsfort dialogbaseret, som relaterer historien til elevernes samtid og tager udgangspunkt i og udfordrer deres forestillingsverden.

Hvad kan børn og unge lære hos os?

Målet med undervisningen er at styrke elevernes indsigt i Danmarks rolle under Den Kolde krig og deres historiske og samfundsmæssige bevidsthed.

Vi glæder os til at lære sammen med jer. 

Velkommen til Stevnsfort. 

Koldkrigsmuseum Stevnsfort Skoletjenesten undervisningstilbud

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

56 50 28 06

Kontakt:

Linda Jørgensen
56 50 28 06
Yderligere information:

Telefontid kl. 9-14 på hverdage