Museet for Samtidskunst

Museet for Samtidskunst

Vores sted

Læring på Museet for Samtidskunst er et mødested mellem den nyeste kunst og refleksive processer.

Museet hører til i et gulkalket palæ centralt i Roskilde. Her vises museets samling af samtidskunst og skiftende udstillinger med de bedste repræsentanter for den unge danske kunstscene. I undervisningen undersøger vi samtidskunstens mange ansigter, og arbejder med at analysere og diskutere kunstværker og de temaer, der hører til.

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

Vi tager udgangspunkt i dialogbaseret undervisning, og bruger både hovedet og resten af kroppen til at lære om og af den alsidige samtidskunst. Vores værker er overraskende og afvekslende, og i undervisningen lærer børn og unge at se godt efter, slå ørerne ud og tænke kreativt og innovativt.

I de længere forløb skal eleverne arbejde med at udvikle og producere noget, de kan fremlægge for deres klassekammerater. 

Hvad kan børn og unge lære hos os?

Eleverne introduceres til samtidskunstens mange udtryksformer og tværfaglige emner. Børn og unge lærer at trække tråde fra værknære analyser og møder til større tematikker.

Vores undervisning er tilrettelagt til at imødekomme læringsmål for relevante fag som billedkunst, dansk, håndværk og design, historie mm. 

Museet for Samtidskunst Skoletjenesten undervisningstilbud

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

46 31 65 75

Kontakt:

Fillip Danstrup
46 31 65 75
Yderligere information:

Pris for undervisning:

Undervisningsforløb 1 time: 300 kr.
Undervisningsforløb 2 timer: 500 kr.