Alhambra museet for humor og satire

Alhambra museet for humor og satire

Vores sted

Det nye Alhambra: Et museum for humor og satire

Museet Alhambra dækker den humoristiske og satiriske scenekunst fra 1849 - hvor den første danske revy har premiere - til i dag. Museet breder sig over genrer som revy, comedy, kabaret, shows, farcer, standup, radio- og tv-satire. 

Scenekunsten er det flygtiges kunstart. Når det sidste klap er døet ud, er forestillingen væk. Den kan ikke gentages. Derfor har vi på Alhambra et tæt samarbejde med kunstnerne bag de store sceneoplevelser og publikum, når vi skaber udstillinger. 

På Alhambra har vi fokus på fællesskabet og de sociale og kunstneriske relationer der opstår mellem mennesker, hvor scene, latter og eftertænksomhed spiller sammen. Alhambra vil levendegøre og bygge bro mellem fortid og nutid ved at få det immaterielle til at leve gennem lyd, billeder, genstande og kunstneriske aktiviteter.

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

For at få en fornemmelse for den humoristiske scenekunst som en udøvende kunstart giver vi eleverne mulighed for selv at være udøvende. Teaterøvelser og optræden i mindre skala indgår i undervisningen, tilrettelagt i overensstemmelse med det tematiske omdrejningspunkt. 

 

Hvad kan børn og unge lære hos os?

At forstå og anvende enkelte af de sceniske virkemidler, som bruges til at sætte samtiden i relief indenfor den humoristiske og satiriske scenekunst. 

Alhambra museet for humor og satire
©

Alhambra museet for humor og satire

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

38102045

Kontakt:

Pernille Holmskov Sommerfelt
Yderligere information:

Pris for undervisning: 500 kr. for 60-120 min.

Entré for skoleklasser og daginstitutioner er gratis

Telefonisk henvendelse: onsdag og torsdag 12 - 19, fredag 11 - 16