ARoS Aarhus Kunstmuseum

ARoS Aarhus Kunstmuseum

Vores sted

ARoS er et kunstmuseum og et mentalt fitnesscenter. Et mødested mellem læring og kunst, hvor man kan træne hjernen, sætte ord på det man ser og opleve kunst - den store af slagsen. Et liv med kunst giver en dybde. Forskning viser, der er noget om snakken.

 

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

Igennem større og mindre særudstillinger med dansk og international kunst sætter vi fokus på samtiden, de store emner og det der rører sig i verden omkring os. Vi oversætter det via undervisningsforløb. Så vi sammen med eleverne kan få sat ord på mødet med kunst og hvad det gør ved os. Og så vi kan understøtte jeres arbejde med elevernes læring.

Undervisningen sker via dialogbaserede omvisninger. Sammen med museets omviser undersøger eleverne de skiftende udstilling. Ny viden om kunst eller perspektiver på samtiden tilegnes igennem dialog og øvelser - mental fitness for krop, tanke og læring.

 

Hvad kan børn og unge lære hos os?

Deltager I med et forløb på museet, arbejdes der med udgangspunkt i dialog og nysgerrighed. Igennem forløbet indgår eleverne i forskellige roller i samtalesituationer, mundtlig analyse, argumentation. Igennem dialog med omviseren udfordres eleverne til at reflektere over deres oplevelser af sete værker. Igennem kropslige øvelser eller øvelser med materialer gøres refleksionen taktil og sikrer, at flest mulige læringsstile indgår i forløbet.

Forløbene styrker elevernes arbejde i at deltage reflekteret i kommunikation i komplekse formelle og sociale situationer. Der arbejdes med mundligt at analysere og vurdere billeders anvendelse inden for forskellige kultur- og fagområder. 

ARoS Aarhus Kunstmuseum Skoletjenesten Undervisningstilbud
ARoS Aarhus Kunstmuseum

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

61 90 48 70

Kontakt:

Jacob Bødskov
28884470
Yderligere information:

Bestilling af undervisningstilbud:

Skoler og institutioner - ARoS

Telefon 61 90 48 70

Træffetid 10.00-12.00 tirsdag, onsdag, torsdag og fredag. Mandag lukket.

Bookingen holder ferielukket i uge 29, 30 og 31