Carl Nielsens Barndomshjem

Carl Nielsens Barndomshjem

Vores sted

Huset, der ligger ca. 15 km syd for Odense ved Odense-Faaborg landevejen, på grænsen mellem landsbyerne Nr. Lyndelse og Nr. Søby, var Carl Nielsens tredje og sidste barndomshjem. Det blev indrettet som museum i 1956. 

"Et palads med sol og lys og glæde" 
Således beskriver komponisten Carl Nielsen sit barndomshjem i erindringsbogen Min fynske Barndom (1927). Huset blev bygget i 1850'erne. Carl Nielsens forældre, Maren Kirstine og Niels 'Maler' Jørgensen, købte huset i marts 1878. Med en kort afbrydelse i sommeren 1878 boede Carl Nielsen her frem til november 1879, hvor han kom i lære som militærmusiker i Odense. Det var også i barndomshjemmet, han i juli 1891 præsenterede sin hustru, billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen, før forældrene i september samme år solgte huset og alle deres ejendele med og emigrerede til USA.

Museet i det hyggelige hus viser historien om Carl Nielsens barndom og hjemmets arbejds- og musikliv, som blev så afgørende for Carl Nielsens senere udvikling både som musiker og som komponist.

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

I Carl Nielsens barndomshjem får eleverne en introduktion til Carl Nielsens barndom og hvordan denne var med til at danne afsættet for resten af komponistens liv og virke.

Hvad kan børn og unge lære hos os?

Eleverne kan lære om samtiden, familien, musikken og komponistens historie alt efter, hvordan I ønsker forløbet tilrettelagt.

skoletjenesten undervisningstilbud Carl Nielsens Barndomshjem
I Nr. Lyndelse ligger Carl Nielsens tredje og sidste barndomshjem
Foto

Museum Odense

©

Museum Odense

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

65 51 46 01

Kontakt:

Museum Odense
65 51 46 01
Yderligere information:

1. januar - 30. april: Lukket

1. maj - 30. september: Tirsdag-søndag kl. 11-15

1. oktober - 31. december: Lukket

Udover normal åbningstid er der fri adgang for skoleklasser til Carl Nielsen Museet mandag til fredag i tidsrummet 9.00-14.00 efter forudgående aftale.