Esbjerg Kunstmuseum

Esbjerg Kunstmuseum

Vores sted

Esbjerg Kunstmuseum rummer én af landets fineste samlinger af moderne kunst, som suppleres af skiftende særudstillinger med dansk og international samtidskunst. På Esbjerg Kunstmuseum kan man bl.a. også opleve de unikke åbne magasiner, et æstetisk laboratorium, en duftinstallation og forskellige interaktive billed- og lydeksperimenter for børn og voksne. Billeddialog er kodeordet, når vi viser rundt på museet.

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

På Esbjerg Kunstmuseum arbejder vi ud fra en erkendelse af, at betydning ikke er en færdig størrelse, der bor i kunstværket, men at den først opstår i mødet mellem kunstværk og beskuer. På den måde knytter kunstoplevelsen sig ikke til en bestemt indlæringsform eller bestemte faktuelle oplysninger. Den gode og blivende kunstoplevelse vil altid tage udgangspunkt i det enkelte barn. Billeddialog er derfor også kodeordet, når vi møder børn på museet. Vi vægter samtalen og lægger kunsten åbent frem og stiller spørgsmål i stedet for at levere svar. Alle udsagn og idéer er dermed lige værdifulde, og der bliver rum for at lytte, reflektere og opleve, at vi kan se på det samme, men mene og opleve noget vidt forskelligt.

At besøge Esbjerg Kunstmuseum skulle derfor gerne være en lystfyldt begivenhed, hvor børnene bliver aktive medskabere i deres egne oplevelser.

Hvad kan børn og unge lære hos os?

Vi har i en årrække forsket i børns møde med professionel kunst. Resultaterne af vores projekter med børn, kunst og undervisning peger bl.a. på, at eleverne gennem brug af museet udvikler sig både fagligt og personligt. De opnår bedre selvværd, øger deres evne til kritisk stillingtagen og evnen til at udtrykke deres egne meninger. De udvikler deres samarbejdsevner, lytter i højere grad anerkendende til andre, og deres sprogbrug bliver mere nuanceret. Generelt bevirker samarbejderne med Esbjerg Kunstmuseum en positiv holdningsændring i børnenes bevidsthed om kunstens betydning for læring og for tilværelsen i almindelighed.

Formidling
Foto

Esbjerg Kunstmuseum

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

75130211

Kontakt:

Birgitte Ørom
75 13 02 11
Yderligere information:

Bestilling af undervisningstilbud:

kl.10:00-16:00

Pris for entré:

Fri entré for undervisningsgrupper (normalpris: 80 kr, studerende/grupper: 60 kr.)