Aarhus Teater

Aarhus Teater

Vores sted

Aarhus Teater er provinsens største teater med 5 scener og ca. 15 forestillinger årligt - til børn og voksne. Aarhus Teater Læring er Aarhus Teaters professionelle læringsafdeling, som har eksisteret siden 2015 og arbejder med tilbud til skoler, lærere, børn og unge.

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

"Fortæl mig noget, og jeg vil glemme det. Vis mig en ting, og jeg husker det måske. Giv mig en oplevelse, og jeg glemmer det aldrig."

Sådan sagde Søren Kierkegaard. Og det gør vi også. For giver du, som lærer, børn og unge en oplevelse, hvor du engagerer dem og lader eleverne investere sig selv, åbner du porten til en verden, hvor læring, fællesskab og dannelse går hånd i hånd. Og de glemmer det aldrig.

Det er grundtanken i Aarhus Teater Læring (ATL), der siden 2015 har fungeret som Aarhus Teaters professionelle læringsafdeling. I ATL er scenen sat – bogstaveligt talt – for en række unikke teatertilbud til lærere og elever i folke- og gymnasieskolen. For vores aktiviteter udspiller sig altid i mødet med teatrets forestillinger. Det gælder for eksempel, hvis du som dansklærer i folkeskolen følger vores efteruddannelse (Ej Blot Til Lyst) – og det gælder vores teater- og skriveværksteder, vores kurser i præsentation og formidling samt de forskellige fritidstilbud, hvor børn og unge selv laver teater.

Hvad kan børn og unge lære hos os?

I Aarhus Teater Læring vil vi ramme børn og unge på eksistensen: vi vil rykke horisonter og udvide forståelsen og interessen for scenekunsten, den bevidste krop og sine medmenneske. Vi arbejder gerne med en didaktisk tråd i vores forløb og meget af indholdet kan bruges videre i undervisningen på skolen, når klassen er tilbage i dagligdagen. 

Undervisningstilbud Aarhus Teater Skoletjenesten
Skoletjenesten - Aarhus Teater

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

70 21 30 21

Kontakt:

Morten Daugbjerg
42 13 47 00