Det Kongelige Teater - Ballet

Det Kongelige Teater - Ballet

Vores sted

Den Kongelige Ballet og Balletskolen hører til i det ældste af teaterets huse, nemlig Gamle Scene beliggende på Kongens Nytorv.

Den Kongelige Ballet består af 80 dansere under ledelse af balletmester Nikolaj Hübbe. Der danses over 100 forestillinger hver sæson, og derudover er der generalprøver, som skoler også har adgang til.

Det Kongelige Teaters Balletskole har ca. 120 elever, der får undervisning i almindelige skolefag ved siden af deres målrettede træning i ballet. 

Balletskolens elever i 8. og 9. klasse optages desuden i Kompagni B, som er verdens første professionelle balletkompagni for, med og af børn.  Medlemmerne af Kompagni B definerer selv kompagniets politik og værdier, og de udvikler blandt andet selv den årlige forestilling for deres jævnaldrende, Breakfast med Bournonville.  Kompagniets kunstneriske leder er Ann Crosset.

 

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

Levende kunstarter gør sig bedst live, og vi inviterer elever til at komme helt tæt på ballet og dansens udtryk alt efter klassetrin.

 

Hvad kan børn og unge lære hos os?

Vi lægger vægt på nære møder med kunsten, hvor eleverne kan lære om den konkrete kunstart, de klassiske historier og musik, samt selv prøve kræfter med et kreativt udtryk, der kræver empati og samarbejde. 

Vi vil gerne bidrage til at give eleverne viden om konkrete kunstarter og dermed et ejerskab af klasssisk kulturarv, så de aktivt kan udvide deres perspektiv på sig selv, hinanden og deres samfunds kulturelle sammenhængskraft. 

 

Kompagni B
Fra forestillingen Breakfast med Bournonville
Foto

Camilla Winther

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

Kontakt:

Troels Andresen
25517576