Det Kongelige Teater - Opera

Det Kongelige Teater - Opera

Vores sted

Den Kongelige Opera er en del af Det Kongelige Teater og hjemhørende i operahuset på Holmen, men der kan også spilles operaforestillinger på Gl. Scene på Kongens Nytorv.

Det Kongelige Operas Solistensemble består af ca. 20 solister fra Danmark, Skandinavien og resten af verdenen. Det er dem, der synger de store hovedroller på scenen.

Det Kongelige Operakor er Danmarks største professionelle kor og består af 40 operasangere fordelt med lige mange kvinder og mænd. De medvirker i en stor del af operarepertoiret.

Det Kongelige Kapel består af omkring 100 orkestermusikere, som spiller i orkestergraven til både opera- og balletforestillinger. Derudover spiller de en række symfonikoncerter og kammerkoncerter. Det Kongelige Kapel er noget helt specielt, idet de er verdens ældste orkester og kan dateres tilbage til 1448.

Den Kongelige Opera ledes af operachef John Fulljames.

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

Levende kunstarter gør sig bedst live, og vi inviterer elever til at komme helt tæt på opera og sangens udtryksform alt efter klassetrin.

Hvad kan børn og unge lære hos os?

Vi lægger vægt på nære møder med kunsten, hvor eleverne kan lære om den konkrete kunstart, de klassiske historier og musik, samt selv prøve kræfter med et kreativt udtryk, der kræver empati og samarbejde. 

Vi vil gerne bidrage til at give eleverne viden om konkrete kunstarter og dermed et ejerskab af klasssisk kulturarv, så de aktivt kan udvide deres perspektiv på sig selv, hinanden og deres samfunds kulturelle sammenhængskraft. 

Den grimme ælling.
Fra forestillingen Den grimme ælling, Det Kongelige Teater
Foto

Miklos Szabo