Reventlow-Museet Pederstrup

Reventlow-Museet Pederstrup

Vores sted

Velkommen indenfor hos familien Reventlow. Omgivet af skove, søer og park ligger den lille herregård Pederstrup: engang bolig for greve og statsminister C.D.F. Reventlow og hans elskede hustru Sophie – nu museum, hvor du kan gå på opdagelse i familiens genskabte stuer.

Besøg statsministerens arbejdsværelse, familiens spisetue eller find herregårdskøkkenet, hvor der i 1918 blev lavet suppe, steg og is til 400 gæster på det store brændekomfur. I år fortæller vi historien om maden i huset. Om fine middage og om varm chokolade til morgenmad – og om tjenestefolkenes grød.

Christian Ditlev Frederik Reventlow var en mand af oplysningstidens tro på dannelse og frihed, og en af hovedkræfterne bag de store reformer af landbrug, skole og skovdrift, som fandt sted omkring år 1800. Her blev grunden lagt til det moderne Danmark.

 

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

En stor faglig viden om statsmanden C.D.F. Reventlow og perioden. At eleverne går derfra og er blevet klogere på hvorfor C.D.F. Reventlow er vigtig for hvordan vores liv er i dag - og ikke mindst børnenes. 

Hvad kan børn og unge lære hos os?

Betydningen af C.D.F. Reventlows liv og virke for hele Danmark. Om hans store reformer, der var med til at ændre samfundet henimod det vi kender i dag.

Reventlow-Museet Pederstrup
C.D.F. Reventlows hjem på Vestlolland
Foto

Museum Lolland-Falster

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

5484 4400

Kontakt:

Anne-Lotte Sjørup Mathiesen
2559 3456
Yderligere information:

Kommer...