Gentofte Lokalarkiv

Gentofte Lokalarkiv

Vores sted

Gentofte Lokalarkiv er et arkiv for gentofteborgernes historier – vores fælles hukommelse. Arkivet indsamler, registrerer, opbevarer og formidler Gentoftes spændende lokalhistorie, som fortæller om byens udvikling fra en landsby med gårde, landsteder og kongelige slotte til en moderne forstadskommune.

Arkivets læsesal ligger på 1. sal på Gentofte Hovedbibliotek og selve samlingen med arkivalierne ligger i kælderen. Vi underviser både på arkivet, på skolerne, og tager ud til kommunens historiske steder; såsom Bernstorff Slot, Koldkrigsbunkeren og Brandmuseet. Vi bruger originale arkivalier, film og fotos i undervisning for at skabe en autentisk stemning, og for at eleverne oplever at de har adgang til historien, og at de er medejere af historien.

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

Undervisningen sigter mod at gøre lokalhistorien nærværende og bevidstgøre eleverne om at de er medskabere af lokalhistorien: at de også sætter et aftryk på deres omverden. Vi vægter flerstemmighed og dialog højt, da vi mener, at elever lærer bedst som aktive deltager i meningsskabende fællesskaber.

Eleverne bliver mødt af en historiker med indlevelse og engagement, der smitter.

Hvad kan børn og unge lære hos os?

Gentofte Lokalarkiv giver børn og unge mulighed for at opleve deres lokale historie, og at lære om det der har formet Gentofte. Hos os kan eleverne afprøve historisk metode og komme helt tæt på kilderne. Undervisere kan bruge arkivet som indspark til forløb om kildekritik eller om et historisk tema. Vores undervisningsaktiviteter strækker sig fra kildearbejde til leg og rollespil, men altid med fokus på historiefaglighed og opmærksomhed mod elevernes læreprocesser.

Kom og prøv kræfter med tidligere tiders tekster og billeder
Gentofte Lokalarkiv

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

39985820

Kontakt:

39985820