Cirkusmuseet i Rold

Artist for en dag

I Cirkus Miehes gamle cirkusbygning fra 1912 oplever I et stykke dansk cirkushistorie. Vi lærer en masse artisterier i den gamle cirkusbygning, og børnene prøve at optræde i et rigtigt cirkus.

Vi starter med en tur rundt i museets flotte udstilling af cirkuseffekter – kostumer og rekvisitter. I Cirkus Miehes gamle cirkusbygning fra 1912, Ridehuset, hører vi om stedets farverige historie. Vi går derefter i gang med at lave alle mulige former for artisterier: Vi laver akrobatik, balancerer, jonglerer, klovner, tryller og meget mere. Børnene laver forskellige små numre for hinanden, og i den gamle cirkusbygning, hvor der er manege, lyssætning, tilskuerpladser og cirkusmusik, er det en helt unik og uforglemmelig oplevelse!

Besøget kan slutte her, men man kan også indbyde sit eget publikum til den store gallaforestilling. Dette kan være samme dag eller nogle dage senere, hvor børnene har øvet sig videre hjemme på skolen. Se under "Cirkus – den store forestilling".

Forløbet tilbydes hele året, men den gamle cirkusbygning er en uopvarmet træbygning, så der kan være meget koldt om vinteren, så tilbuddet er bedst fra marts til oktober. I kan dog sagtens klæde jer varmt på og benytte tilbuddet i vintermånederne, og er det en lille gruppe børn, kan vi lave cirkus i vores nye formidlingsbygning, hvor der også er en lille manege.

Cirkus akrobatik i Cirkus Miehes Ridehus
Humøret er altid højt, når der bliver lavet cirkus i den gamle cirkusbygning.
Foto

Cirkusmuseet i Rold

©

Cirkusmuseet i Rold

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
5 timer
Pris:
900 kr.
Yderligere priser:
Skoler fra Mariagerfjord og Rebild Kommuner kan bruge tilbuddet gratis. Ved forestillinger betaler voksne tilskuere 20 kr. i entré. Tidsrammen kan aftales individuelt.
Max deltagere:
40 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2., 3., 4., 5., 6.
Kompetenceområde:
Dansk - Fremstilling, Dansk - Kommunikation, Drama - Dramaproduktion, Elevernes alsidige udvikling, Historie - Historiebrug, Idræt - Alsidig idrætsudøvelse, Idræt - Krop, træning og trivsel
Fag:
Dansk, Drama, Elevernes alsidige udvikling, Historie, Idræt
Læringsmål:
Eleverne oplever et stykke lokal kulturhistorie. Eleverne får styrket deres kropsbevidsthed gennem alsidige fysiske udfoldelser. Eleverne lærer at performe foran et stort publikum. Eleverne bliver bedre til at arbejde sammen i et socialt fællesskab om at nå et samlet positivt mål.