Det Kgl. Bibliotek

De alfabetiske lege

Udforsk bogstaverne og bliv ABC-atlet.

På Det Kgl. Bibliotek har vi brug for nye alfabet-atleter, der kan hjælpe os med at holde styr på de mange bogstaver, der vrimler rundt på biblioteket. Det kræver hjælp, leg, træning og holdånd at blive alfabet-atlet, og det dyrker vi på Det Kgl. Bibliotek.

I dette undervisningsforløb skal vi på opdagelse i bogstavernes verden. Vi skal sammen se nærmere på de mange fantastiske ABC-bøger og opleve de enkelte bogstavers særlige egenskaber.

Når A kan stå for Ane, der lagde anemoner i kanonen på Trekroner, B kan stå for kænguruerne Bent og Busse, og C kan stå for en citronsommerfugl, der er sur og gul, så bliver vi alle suget ind i et univers, hvor bogstaverne har deres eget liv og tager os med på eventyr. I gamle dage skulle børn lære deres A, B og C, så de kunne læse Bibelen. Det har ændret sig til i dag, hvor det at lære alfabetet er forbundet med leg, sang og sansning. Vi skal sammen udforske ABC'ens historie, når I besøger Det Kgl. Biblioteks alfabetiske lege.

De alfabetiske lege er et undervisningsforløb for de yngste. Det finder sted på vores alle sammens kongelige bibliotek, og her træner både gamle og unge alfabet-atleter hver eneste dag på læsesalene. I undervisningsforløbet eksperimenterer vi med bogstaverne i et legende forløb, der har fokus på at få alle sanserne sat i spil. Det alfabetiske princip er omdrejningspunktet, men forløbet skal først og fremmest gøre børnene nysgerrige på måder at anvende sproget på samt udvikle lysten til at lære.

Undervisningsforløbet er under udvikling og udbydes fra efteråret 2021.

ABC undervisning på Det Kgl. Bibliotek
ABC
©

Det Kgl. Bibliotek

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1½ time
Pris:
550 kr.
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1.
Kompetenceområde:
Dansk - Læsning, Dansk - Tale
Fag:
Dansk, Elevernes alsidige udvikling, Sproglig udvikling
Læringsmål:
Børnene har gennem fortælling og leg indblik i alfabetet og ABC-litteraturen. Børnene får vagt deres nysgerrighed over for sammenkoblingen mellem et bogstav og al den fantasi, et bogstav kan åbne op for.

Se alle tilbud fra: