Tivoli

Den smukke matematik

Eleverne arbejder med symmetri, æstetik og det gyldne snit. Sluttelig skal de undersøge, om de selv opfylder Vitruvius' mål for menneskets proportioner.

Matematik er meget mere end plus og minus, faktisk er den overalt omkring os – både i teknologi, bygninger og naturen. Matematik er også æstetik og skønhed. I dette forløb får eleverne indblik i nogle af de store matematiske sammenhænge, der er mellem kunst, natur og menneskets proportioner. Eleverne arbejder bl.a. med symmetri, det gyldne snit og sluttelig undersøger de, om de selv opfylder Vitruvius’ mål for menneskets proportioner.

Den smukke matematik
Eleverne arbejder bl.a. med symmetri
Foto

Anders Bøggild

©

Anders Bøggild

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1½ time
Pris:
99 kr.
Yderligere priser:
Pris: 99 kr. pr. elev/lærer inkl. entré, undervisning og Turpas indtil kl. 15. Tilkøb af Turpas efter kl. 15: 90 kr. Pris udenfor Tivolis åbne sæsoner: 65 kr. pr. elev/lærer
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Matematik - Geometri og måling, Matematik - Matematiske kompetencer
Fag:
Matematik
Læringsmål:
Forløbet understøtter primært fagformålet for matematik:
Stk. 3. Faget matematik skal medvirke til, at eleverne oplever og erkender matematikkens rolle i en historisk, kulturel og samfundsmæssig sammenhæng,...
Sekundært arbejdet med kompetencemål i matematik(efter 9. klassetrin), indenfor området geometri og måling: Eleven kan forklare geometriske sammenhænge og beregne mål.
Øvrige læringsmål:
- Eleverne tilegner sig viden om den mere æstetiske del af matematikken
- Eleverne får viden om at Det gyldne snit også er matematisk smukt – og det genfindes mange steder i kunsten og naturen.

Se alle tilbud fra: